Közös húsvéti készülődésre hívja a debrecenieket a Malompark

Mézes díszítés, tojásfestés, nemezvirág készítés, korongozás: ingyenes kézműves programokkal hangolódhatunk a közelgő ünnepekre.
Készüljünk együtt a Húsvétra, lepje meg a locsolókat egyedi, saját készítésű ajándékokkal! – ezzel a felhívással csábítja a családokat a Malompark. Március 24-én és 31-én ingyenesen látogatható húsvéti kézműves foglalkozásokon vehetünk részt, az izgalmas munkában pedig a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület alkotói segítik az érdeklődőket.

Március 24-én, szombaton 10 és 13 óra között várják a látogatókat, a program pedig igen sokrétűnek ígérkezik:

mézes díszítésre, tojásfestésre, nemezvirág készítésre, "csibe varázs" kikelő csibe, nyuszi kékfestő nyomda, szalmavirág és szív készítésére, valamint korongozásra s agyagozásra is lesz lehetőségünk.

Egy héttel később, március 31-én folytathatjuk a kézműveskedést: szombaton szintén 10 és 13 óra között várják a debrecenieket. Tavaszi virágot készíthetünk itt kitűzőre, karkötőre, körmön fonással, tekerővel készített karkötővel térhetünk haza, mézest díszíthetünk, megismerkedhetünk a tojás írókázás rejtelmeivel, gyöngyös tojást és nemez karkötőt alkothatunk, valamint fa húsvéti logikai játékokat is.

A Malomparkban nem csak a húsvétra hangolódhatunk a következő hetekben: április 14-ig látogatható szombat délutánonként a HRSE szakemberei által tartott Hétköznapi Taktika Önvédelmi Kurzus, ahol hasznos tanácsokkal és technikákkal látják el azokat, akik szükségét érzik egy kis elővigyázatosságnak.

VIA

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések