Több helyzete volt a kispesti csapatnak, 11-est is hibázott, ám az ifjú debreceni futballistákra épülő DVSC kedvező eredményt harcolt ki a visszavágóra.
Kilenc helyen változott a DVSC összeállítása a szombati bajnoki összecsapáshoz képest. 

A Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén szokatlan felállásban, az NB I-ben eddig kevés szerepet kapott játékosokkal kezdett a Budapest Honvéd otthonában. 

Bátran kell játszani, feladat, hogy az előre-játékban is merjünk vállalkozni, ugyanakkor az Eppel-Lanzafane duóra nagyon kell figyelnünk - fogalmazott Herczeg András a meccs előtt, melyen a bajnoki címvédő fogadta a hétszeres aranyérmest, ám ha a 2018-as produkciókat nézzük, halovány teljesítménnyel szerénykedik mindkét gárda.

Kosicki két szép védéssel mutatkozott be a Loki kapujában: előbb egy megpattanó labdára ért még vissza időben, majd Lanzafame középre nyesett labdáját szedte fel remek vetdéssel Eppel elől.

Húsz perc alatt a hat kispesti szöglet is jelzi: szinte végig a debreceni térfélen zajlik a játék. Saját kapuja előteréből nehezen tud kiszabadulni a Loki, s ha igen, a középpályán megáll a tudomány. Ha nem sikerül a labdát megtartani, jönnek a kényszermegoldások, a rossz passzok.

Egy ilyen esetben Barna a felezőpályától meggondolatlanul gurított hátra, éppen Lanzafamét szöktette - a kispesti csatár egyedül tört be a büntetőterületre, ahol az eléje kivetődő Kosicky csak szabálytalanul tudott közbeavatkozni. Jogos 11-es. A büntetőt Eppel a jobb alsó sarok mellé lőtte.

Négy perccel később Lanzafame 18 méterről küldött lövését védte nagy bravúrral, lábbal Kosicky.

A félidő második szakaszában kintebb tudott lépni a szorításból a Loki, némileg pontosabb támadásszövésével néhány akciót is összehozott a kispestiek térfelén - kapura veszélyes próbálkozás csupán egy volt, ám akkor Tabakovic a nyárfák magasságába lőtt. 

Szünet után valamivel bátrabbá vált a Loki játéka. Az 59. percben Jovanovic kemény lövését blokkolta szögletre Lovric.

Varga és Bódi érkezése több kreativitást ígért a Loki játékában az utolsó húsz percre. Volt s néhány ígéretes akció, ám igazi helyzetet nem láthattunk. A Honvéd nyomása is erőtlenebbé vált, ráadásul jól tömörült a DVSC védelme, s az ívelésekre épülő kispesti próbálkozásokat rendre hatástalanították.

A hajrában Jovanovic távoli kapáslövését védte Horváth, a túloldalon pedig Kosicky bavúrja kellett ahhoz, hogy Holender 5 méterről küldött fejesénél megússza a Loki kapott gól nélkül.

Visszavágó két hét múlva a Nagyerdei Stadionban.

Budapest Honvéd - DVSC 0-0

Kispest, Bozsik József Stadion, 1500 néző, játékvezető Pintér Csaba.

Honvéd: Horváth - Barát, Lovric, Bobál - King (Holender, 67.), Heffler, Nagy G., Kukoc (Danilo, 58.) - Gazdag - Eppel, Lanzafame.
Vezetőedző: Supka Attila

DVSC: Kosicky - Kuti, Kinyik, Szatmári, Barna - Bereczki (Varga K., 69.), Jovanovic, Filip, Csősz (Bódi, 73.), Nagy K. - Tabakovic (Mészáros, 79.).
Vezetőedző: Herczeg András

Sárga lap: Lanzafame (30.), Csősz (70.), Bobál (88.)

VIA