A hosszú hétvégén a gyógyult és átteleltetett gólyákat szabadon engedik, hogy együtt tudjanak fészkelőhelyet foglalni az Afrikából visszaérkező társaikkal.
A fehér gólyák a napokban érkeznek vissza telelőhelyeikről hazánkba, Báró a Nógrád megyei fehér gólya után Hortobágyra is megérkezett az első olyan fehér gólya, ami teleléséből érkezett haza. 

A Madárpark területén három fehér gólya telelt szabadon a röpdékben található társaik mellett. A szabadon repkedő három gólyát egész télen rendszeresen etették a park munkatársai, így gond nélkül átvészelték a telet. 

A napokban viszont egy újabb, vadon élő fehér gólya érkezett Hortobágyra a Délibáb közben található fészekbe. A március 15-i hosszú hétvégén a Hortobágyi Madárparkba a meggyógyult és átteleltetett gólyákat szabadon engedik, hogy az Afrikából visszaérkező társaikkal együtt tudjanak fészkelőhelyet foglalni.

A gólyákon kívül gyógyult egerészölyvek is visszanyerik szabadságukat, akiket a látogatók engedhetnek útjukra. 

A hosszú hétvégén az időjárástól függően engedik szabadon a madarakat.

Az érdeklődőket solymászbemutatóval, egzotikus kisállatbemutatóval és bográcsgulyással, buktával valamint slambuccal is várják a Hortobágyi Madárparkban.