A siófoki idegenbeli derbi után szombaton este újra egy rivális pályáján kell szembenéznie ellenfelével a Lokinak. 
Ezúttal a váciak otthonából kísérelnek meg pontokat rabolni a debreceniek a március 3-án, 18 órakor kezdődő mérkőzésen. A Loki hívei számára kellemes emlékeket idén az egyébként igen jól összerakott váci alakulat, mert ősszel a DVSC-TVP remek mérkőzésen, végletekig kiélezett csatában, egy góllal győzni tudott ellenük – ez a mérkőzés a Tiselj-éra utolsó szakaszának csúcsteljesítménye volt.

Legalább ilyen produkcióra lenne szüksége a Lokinak arra, hogy ismét legyőzze a váciakat. Mert a Szilágyi Zoltán vezette csapat nagyon egységes és az idény egyik kellemes színfoltját jelentik. Jelenleg eggyel a Loki előtt, a hetedik helyen állnak a pontvadászatban, nyolc győzelem mellett hét vereséget számlálva. Győztek például Fehérvárott, de a legnagyobb meglepetést akkor okozták, mikor 27-24-re legyűrték az Érd „örökös bronzérmes” gárdáját. Azonban idei legkellemetlenebb élményük is a Szabó Edina vezette csapathoz kötődik, mert a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutásért idegenben csak hajszállal - és némi ellenszéllel – vesztettek az érdiek ellen, a játékvezetői ténykedést sérelmező vezetőedzőjüket pedig példa nélküli erőszakkal távolították el a pályáról.

Ám a Vác ezzel együtt is remekül összerakott, kompakt csapat benyomását kelti. Stabilitásukat jól jelzi, hogy a idegenlégiósaik már hosszabbítottak. A külföldiek listájának élére a világbajnok brazil hálóőr, Barbara Arenhart kívánkozik, aki nem csak az ellenfelek góllövési kísérleteinek elhárításában jeleskedik, hanem igencsak veszélyes a másik kapura is. Ennek legutóbb a kecskemétiek látták a kárát, hiszen Arenhart nem kevesebb mint öt (!) gólt lőtt nekik. És, hogy ez mennyire nem véletlen, az is jelzi, hogy az idei bajnokságban 15 meccsen már 14 találatnál tart. Persze a góllövés elsősorban honfitársának, Carolina de Souzának a dolga, ő már 67 alkalommal talált a kapuba, a jobbszélső Dijana Jovetic pedig 62 ízben tette meg ugyanezt.  

Ami a Lokit illeti, ők a siófoki meccs háromnegyedében nyújtott jó teljesítményére alapozhatnak, bár a gondok továbbra sem kerülik ez a Vida Gergő vezette gárdát. Két nagy hiányzója ugyanis lesz a csapatnak, hiszen Karina Jezsikava térdében a héten korrekciós műtétet hajtottak végre, így ő biztosan hiányozni fog a Vácott pályára lépő csapatből, miként Lotte Grigel is, akinek bokája ugyan szépen gyógyul, de még nincs bevethető állapotban.

Így aztán a többiekre hárul jóval több feladat...