Egy mentőautó ütközött össze péntek délután a Kassai út és a Laktanya utca kereszteződésében.
Balogh Péter Tamás, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Dehir érdeklődésére elmondta, egyelőre tisztázatlanok a baleset körülményei. A karambolban négyen sérültek meg, az elsődleges vizsgálatok szerint könnyebben.

A helyszínre érkezett egy másik mentőautó, abban vitték kivizsgálásra kórházba a sérülteket.

A rendőrség arra figyelmeztet,hogy Hajdú-Bihar megyében a havazás miatt pénteken csúszóssá váltak egyes útszakaszok.

megváltozott útviszonyoknak megfelelő közlekedés fokozott figyelmet igényel a sofőröktől. A legfontosabb szabály, hogy a megengedett sebességhatárt soha ne lépjük túl, gyakran még a megengedett sebesség felső határa, annak közelsége is eltúlzott lehet.

Nagyon fontos továbbá a követési távolság növelése. Igen nehéz megbecsülni a biztonságos követési távolságot csúszós út esetén. Ezért tartsunk az előttünk haladótól olyan távolságot, hogy járművünkkel annak hirtelen fékezése esetén is meg tudjunk állni. A szakemberek azt tanácsolják, hogy a minimális követési távolság legalább akkora legyen, mint amit az adott sebességgel haladva járművünk két másodperc alatt megtesz.

A szakemberek kérik az utakon közlekedő járművezetőket, hogy az alul- és felüljárók környékén is, továbbá az útkereszteződéseknél, ahol előfordulhat jegesedés nagy körültekintéssel közlekedjenek.