Nagy távozók, nagy visszatérő: alakul a Loki kéziseinek jövő évi kerete

Könnyes búcsúk lesznek majd a szezon végén, de örömteli visszatérés is jellemzi majd a lokisták idei nyarát.
A DVSC-TVP-t érintő vál­tozások jelentős részéről már lehetett hallani különböző szóbeszédekből, de játékosokat és a menedzsereket kötő szerződések miatt várni kellett – és még kell is -  a megállapodások bejelentésével, 

Ha hátulról előre haladunk, értelemszerűen a kapusokat kell először górcső alá vennünk. Eldőlt, hogy Lajtos Nóra az MTK-hoz távozik a Lokitól. A kiváló kapus 2012. nyarán tért vissza a Lokihoz, ám előtte kacskaringós utat járt be, hiszen a Vác után Köstner Vilmos keze alatt részese volt a derecskei majd a nyíradonyi NB I-es kalandnak. Ezután Siófokra vezetett az útja, innen igazolt vissza Debrecenbe. Horváth-Pásztor Bettinával együtt az NB I egyik legmegbízhatóbb kapusduóját alkották, hiszen csak ritkán fordult elő, hogy valamelyikük ne kapta volna el a fonalat. „Norcos” elsősorban magánéleti okból költözik Budapestre, ahol az MTK debreceni tagozatát fogja gyarapítani.

– Nagyon szép időszakot töltöttem itt, tele csodálatos pillanatokkal – emlékezett Lajtos Nóra. – Talán a Magyar Kupa bronzérem volt a legemlékezetesebb, illetve az a bajnoki rájátszás, amelyben kivertük a Dunaújvárost. Fantasztikus a szurkolók szeretete, Debrecenben mindig megmarad a szívemben, s remélem akkor is szeretettel fogadnak, ha majd ellenfélként térek vissza.
Azt is tudni lehet, hogy Sirián Szederke – aki jelenleg a nagyválogatottal készül a Hollandia elleni második meccsre – Dunaújvárosba teszi át a székhelyét. Szedi három debreceni szezonja közül az első roppant peches volt, hiszen sérülés miatt csaknem az egész évadot ki kellett hagynia, ám a folytatás jól sikerült a számára, keményen dolgozva sikerült a Lokiban folyó szakmai munka segítségével felépítenie magát. Ennek eredményeképpen tavaly már a felnőtt válogatottba is bekerült. 

– Nagyon sokat jelent számomra ez a négy év, rengeteget fejlődtem a Lokiban és ennek köszönhetően sikerült bemutatkoznom a felnőtt válogatott keretben – mondta a vasárnapi válogatott meccsre készülő játékos. –  Ellenfélként is örömmel fogok visszatérni, hiszen az itteni hangulat számomra mindig inspiráló marad.
A kapuba Lajtos Nóri helyére Oguntoye Viktória kerül, akit annak idején, győri indulásakor Pálinger Katalin az utódjának nevezett. A nagyszülői ágon nigériai származású hálóőr Szlovákiában, Párkányban kezdett kézilabdázni, középiskolai tanulmányait Győrben végezte el, s természetesen az ETO csapatában kézilabdázott. Hat esztendő után került Érdre, ahol öt évet töltött el. Közben megkapta a magyar állampolgárságot, így tagja volt a magyar junior válogatottnak, amely Dél-Koreában ötödik lett a vébén. Háromszoros magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes, kétszeres magyar bronzérmes és a Dunaújváros csapatából teszi át székhelyét Debrecenbe.

A mindenki által csak "Ogu"-nak becézett játékos Viktória tagja volt a Dunaújváros 2016-ben EHF Kupa-győztes csapatának, s Kim Rasmussen szövetségi kapitány idén is meghívta a magyar válogatott bő keretébe.

– Nagyon örültem a DVSC megkeresésének, nem sokat gondolkodtam, mielőtt igent mondtam  – mesélt Viki a váltásról. – Egy remek edzővel, csodálatos közönség előtt, nagy célokért játszhatok majd a Lokiban. A csapat jelentős részét ismerem, s úgy érzem, jó közösségbe kerülök majd.

Szintén Dunaújvárosból érkezik – immár másodjára – Debrecenbe Bulath Anita. „Buli” már a 2002-2003-as pontvadászatban ott volt dunaújvárosi színekben, 21 meccsen lőtt 38 találattal igazolta már korán tehetségét. A kezdeti évek után kipróbálta magát külföldön is, játszott Dániában, az FC Köbenhavn és a horvát Podravka Vegeta csapatában is – onnan szerződött 2009 augusztusában a Lokihoz, hogy kulcsembere legyen annak a DVSC-nek, amelyik egymás után két alkalommal volt ezüstérmes a Győr mögött a magyar bajnokságban és eljutott a Bajnokok Ligájának csoportkörébe is. Két szezonon át erősítette a Lokit, ezalatt 43 meccsen 180 gólt lőtt. 
A debreceni „ezüstcsapat” széthullása után Veszprémbe szerződött – ekkor magyar gólkirály is volt a 25 mérkőzésen szerzett 205 (!) góljával. Majd ismét Dánia következett, egy szezonon át a Viborg játékosaként szerepelt. A magyar válogatottban 85. alkalommal szerepelhetett, 195 gólt szerzett ezeken a mérkőzéseken. 2013-ban igazolt haza Dunaújvárosba és - különösen gyermeke megszületése után – már kevesen gondolták volna, hogy elmozdul onnan. 

Buli bajnoki és Magyar Kupa meccsen eddig 180-szor volt eredményes debreceni kézilabdázóként.

– Nagyon örülök, hogy újra Loki játékos lehetek, nagyon szép emlékeim vannak Debrecenből – mondta honlapunknak az átlövő, akinek kisfia, Horváth Botond Tibor tavaly augusztusban született. – A cél, hogy a DVSC újra európai kupában szerepeljen, ehhez szeretnék én is hozzájárulni. Számomra roppant szimpatikus a debreceni közeg, már várom a visszatérést.

Oguntuye Viktória tagja volt a Dunaújváros 2016-ben EHF Kupa-győztes csapatának, s Kim Rasmussen szövetségi kapitány idén is meghívta a magyar válogatott bő keretébe.

– Nagyon örültem a DVSC megkeresésének, nem sokat gondolkodtam, mielőtt igent mondta Ábrók Zsoltnak – mesélt Viki a váltásról. – Egy remek edzővel, csodálatos közönség előtt, nagy célokért játszhatok majd a Lokiban. A csapat jelentős részét ismerem, s úgy érzem, jó közösségbe kerülök majd.

Tehát úgy is fogalmazhatunk: a Loki Dunaújvárossal szembeni folytatott "különmérkőzése" egyelőre 3-1-re áll, hiszen az már korábban eldőlt, hogy a válogatott jobbátlövő, Kovács Anna is onnan érkezik Debrecenbe. Ennek már a korábbi években is volt előzménye, hiszen megesett, hogy a Lokiból egyszerre igazolt Karnik Szabina és Kudor Kitti Dunaújvárosba. A sorsa pikantériája volt, hogy amikor ez már tudott volt, a két gárda egymás ellen játszott a bajnokság legjobb négy csapata közé jutásért. És a két lokista oroszlánrészt vállalt a debreceni továbbjutásból. Amint az tudott, azóta már egyikük sincs Dunaújvárosban, hiszen csak egy szezont töltöttel el ott.

Egyelőre ennyit engednek meg a klubok közötti háttéralkuk. Folytatás következik..

VIA

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések