Ölt a szén-monoxid Debrecenben: a tulajdonos fulladt meg a fóliasátorban

Bebizonyosodott, hogy a szabálytalanul bekötött gázkészülékek miatt hal meg egyik fóliasátrában a debreceni férfi.
Amint arról február végén beszámoltunk, fóliasátorban fulladt meg egy debreceni férfi a Kondoroskert utcán. Hét embert – egy férfit, két nőt, valamint a segítségükre siető mentősöket – szén-monoxid-mérgezés gyanújával kórházba szállítottak.

Már akkor sejteni lehetett, hogy a tragédiát az okozhatta, hogy a fóliasátrakat szabálytalanul bekötött gázkészülékekkel fűtötték. Ez mostanra ki is derült. Az Országos Rendőr-főkapitányság kiadásában megjelenő Zsaru Magazin cikke szerint két sátorban házi készítésű fűtőtestek működtek, a harmadikban pedig olyan, amelyet zárt térben nem is lehetett volna használni.

A készülékekhez a gázt is szabálytalanul vételezték, a gázt vízhez használatos flexibilis csőben vezették, s a nyomáscsökkentő is hiányzott a rendszerből. Ennek az lett volna a feladata, hogy a 3 bárnyi nyomást a háztartási fogyasztók nyomásszintjére lecsökkentse. Természetesen mérőórát sem szereltek fel, így lopták a gázt.

A tanúk elmondásából a rendőrök megtudták, hogy az elhunyt férfi volt az ingatlan tulajdonosa.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége gyanújával indított nyomozást az ügyben.


Amennyiben kiderül, hogy az elhunyt férfi egyedül gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével, az eljárást megszüntetik, ha viszont nem egyedül építette ki a fűtési rendszert, társa, társai ellen vádat emelhetnek. A bűncselekményt Büntető törvénykönyv egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések