Országos versennyé bővült a Debreceni Tehetséggondozó Diákkonferencia

Tízéves a debreceni tehetséggondozó program. A jubileumi évben országossá bővítették a Debreceni Tehetséggondozó Diákkonferenciát, melyre közel ötszáz gyermek jelentkezett. Szerdán Debrecenben rendezték meg a döntőt.
A város 2008-ban indította el azt a közoktatás fejlesztési tervet, amelyben kiemelt szerepet kapott a tehetséggondozás. A debreceni tehetséggondozó programban tíz év alatt csaknem tízezer gyermek vett részt

A program részeként negyedjére rendezte meg a város és a Debreceni Tankerületi Központ a Debreceni Tehetséggondozó Diákkonferenciát.

A jubileumi év kapcsán megrendezett diákkonferencia országos versennyé bővült. Az ország bármely pontjáról 5., 6. és 7. osztályos tanulók nevezhettek, akik saját érdeklődésen alapuló kutatómunkát végeztek egyéni, páros vagy háromfős kiscsoportokban.

A IV. Debreceni Tehetséggondozó Diákkonferenciára 495 tanuló jelentkezett 14 tankerületi központ 42 intézményéből.

Az indulók először iskolai konferenciákon mutathatták be kutatásaik eredményeit. Az előversenyek után szerdán a Kölcsey Központban rendezték meg döntőt, melyen 39 tanuló mutatta be a 25 pályaművet.

A résztvevőket az önkormányzat nevében Papp László polgármester, a Debreceni Tankerület képviseletében Karika Rozália köszöntötte.

VIA

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések