A rali szerelmeseinek örömére március 15-én Debrecenben rendezték meg a KZ Invest Kupasorozat szlalom amatőr autóverseny első fordulóját.
Szerdán ismét dübörögtek a lóerők a Gázvezeték utcai salakmotorpályán. A KZ Invest Kupa első fordulójára három kategóriában 132 nevezés érkezett a verseny napjáig.

A sofőrök megmutathatták, mennyire bírnak a lóerőkkel, s egyben ügyességükről is számot adhattak. A szabályok szerint két autó versenyez egy időben, a két járművet köreltolással engedik el a rajtnál, ugyanis nem az a cél, hogy a versenyautók utolérjék egymást.

A hangsúly a jó vezetési technikán van, hiszen elsősorban nem egymással, hanem az idővel kellett komoly harcot vívnia a versenyzőknek.

Az egész napos rendezvényen már 9 órától rajthoz állhattak a versenyzők, a rendezvény pedig 17 óráig tartott, az utolsó kört követően pedig kiosztották a győzteseknek járó elismeréseket. Az eredményeket erre a linkre kattintva tekinthetik meg.

A verseny komoly hagyományokra tekint vissza, már több mint 15 éve rendezik meg a cívisvárosban. A futam egy ötfordulós bajnokság első köre volt, a kupasorozat további helyszínei között Miskolc, Nyíregyháza és Kaba is szerepel.