Regionális bőrgyógyászati konferenciát rendeztek Debrecenben

Az előadásokon az aktuális betegségekről, azok tüneteiről és kezelési lehetőségeit ismertették a szakorvosok.
A Debreceni Egyetemen megrendezett továbbképzésen az Észak-alföldi régió gyakorló bőrgyógyászai vettek részt. A tapasztalt orvosok mellett fiatal szakemberek is tartottak előadásokat. Ismertették a legújabb kutatási eredményeket, a terápiás lehetőségeket, és beszéltek a gondokról is. A témák között szerepelt az anyajegy szűrés, a fényvédelem, a krónikus családkiütés és számos nemi betegség is. Az orvosok számba vették a legújabb terápiás lehetőségeket.

Az elmúlt években az orvostudománynak ez az ága sokat fejlődött. A különféle terápiáknak köszönhetően ma már a legsúlyosabb bőrbetegségeket is tudják úgy kezelni, hogy a beteg tünetmentes legyen.

- A célunk az lenne a melanóma tekintetében és a daganatok tekintetében, hogy minél korábban fel tudjuk ismerni és ne kerüljön áttétes állapotba a beteg. Illetve, hogy oktassuk a társadalmat meg az orvos kollégákat is arra, hogy milyen lehetőségek vannak elkerülni, milyen rizikófaktorai vannak a betegségnek - mondta Remenyik Éva, a DE Bőrgyógyászati Klinika igazgatója.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések