Csaknem 110 jelölt-jelölt adta le március 2-ig az ajánlásait a választási irodának Hajdú-Biharban. Vannak köztük már elutasítottak és jogerősen nyilvántartásba vettek is, ugyanakkor az is elmondható, hogy a túlnyomó többség pártszín(ek)ben indult, s csak néhányan méretik meg magukat függetlenként. Az egyénijelölt-állítás határideje március 5-én 16 órakor jár le.
A megyében a legtöbb aspiráns a hajdúszoboszlói központú 5-ös választókerületben szállt ringe: ott (a pénteki adatok szerint) 35-en akarnak bejutni az Országgyűlésbe. A további sorrend a következő. Hármas vk – 18 jelölt-jelölt, négyes vk – 16, hatos vk – 15, kettes vk – 13, és végül egyes vk – 12 jelölt-jelölt.

A jelölőszervezeteket tanulmányozva figyelemreméltó az is, hogy a megszokott pártok és pártszövetségek (Fidesz, Jobbik, KDNP, MSZP, DK stb.) mellett olyan csoportosulások is szerepelnek most, mint például A Mi Pártunk – IMA, a Tenni Akarás Mozgalom, a MEDETE Párt (Magyarországon Élő Dolgozó és Tanuló Emberek Pártja), a Nemzet és Béke (Nemzeti Együttműködés és Megbékélés Párt), a Lendülettel (Lendülettel Magyarországért), valamint az Iránytű (Iránytű Párt).

Feltűnt a SEM (Sportos és Egészséges Magyarországért Párt), a CSP (Családok Pártja), az MCP (Magyarországi Cigánypárt), az Eu.Rom (Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Párt), az ERP (Egyenlőség Roma Párt), a Rend Párt (Rend és Elszámoltatás Párt), a Közös Nevező 2018, a MISZEP (Minden Szegényért Párt), az SZP (Szegényekért Párt), az NP (Net Párt), a Haza Mindenkié Párt, továbbá a SZEM Párt (Szegény Emberek Magyarországért Párt), a KÖSSZ (Kell az Összefogás Párt) is.

Van immár ÚMF (Új Magyar Front Mozgalom Párt), Hajrá Magyarország! Párt, Jó Út Magyar Polgári Párt, KEDN (Közösen Egymásért Demokratikus Néppárt), Demokrata Párt és Tempo Párt (Tiszta Energiával Magyarországért Párt) is. A “veteránok” közül ugyanakkor például az FKGP és a MIÉP is újra indított jelölteket. A bejelentés határideje pedig tehát: március 5., 16 óra.