Szerdán ünnepeltek a Kárpát-medencei bábszínházak

Szerdán ünnepeltek a Kárpát-medencei bábszínházak. Idén ötödik alkalommal ünnepelték a bábosok világnapját. A Vojtinában nyílt próbát tartottak, és közös alkotásra is várták a gyerekeket. Emellett a járókelők figyelmét is felhívták a bábozás szépségeire.
Óvodás csoport látogatott a Vojtina Bábszínházba. A kicsik kivételesen nem előadást néztek meg. Játékokkal, bábokkal és rajzfallal várták őket. Minden gyermeknek megvolt a kedvenc programja.

A Vojtina művészei nyílt próbát is tartottak, ahol elmagyarázták az ovisoknak, hogy készül az előadás, majd belenézhettek A madarak voltunk című, készülő darab első jelenetébe.

A rendhagyó programokat annak apropóján szervezték meg, hogy március 21-e a bábosok világnapja.

A kárpát-medencei magyar bábszínházak ötödik alkalommal csatlakoztak a kezdeményezéshez.

- A Kárpát-medencében ebben a megmozdulásban húszon felüli azoknak a színházaknak a száma, akik ezen a napon valamilyen rendhagyót csinálnak. Van egy bábszínházi üzenet is, amit ebben az évben Fodor Tamás írt meg - mondta Asbóth Anikó, a Vojtina Bábszínház igazgatója.

Ezen a napon a Vojtina épülete fölötti erkélyen is bábokat láthattak a járókelők. A világnap célja, hogy az utcán is találkozzanak velük az emberek. Ezért például az Aquaticumban és a Nagyállomáson is megjelentek a vojtinások.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések