A vízilabda OB I felsőházában jelenleg a BL-szereplő hevesiek a harmadik helyen állnak, míg Komlósi Péter csapata a nyolcadik.
Folytatódnak a felsőházi küzdelmek az OB I-es bajnokságban. A pontvadászat középszakaszának ötödik fordulójában a DVSE hazai medencében játszik, szombaton 19 órától.

A két együttes február végén találkozott legutóbb egymással. Akkor az Eger a nagyszünetre már ötgólos előnyt szerzett, és végül 16-8-ra győzött a Bitskey Aladár uszodában. A Heves megyei csapat szerdán a Bajnokok Ligájában a német Spandauval csapott össze, és a mérkőzés második felében mutatott meggyőző játéknak köszönhetően 8-4-re diadalmaskodott. A győzelemnek köszönhetően Dabrowski Norbert csapata nagy lépést tett a legjobb nyolcba kerülésért folytatott versenyfutásban a legrangosabb európai kupában. 

A hazai bajnokságban azonban nem ennyire meggyőző az Eger, hiszen a felsőházban már két vereséget is elszenvedett a hibátlan alapszakaszt követően. A DVSE továbbra is vár az első győzelmére a felsőházban, a héten pedig az is kiderült, hogy Komlósi Péter vezetőedző a szezon végén távozik a kispadról. 

A Debrecen játékosa, Fekete Gergő úgy véli, hogy az emberelőnyös helyzetek kihasználásán mindenképpen javítania kell a csapatnak, mert az előző mérkőzéseken ezekkel is akadtak problémák. Úgy érzi, hogy egy szoros, izgalmas mérkőzés az Eger ellen lelkileg is jót tenne a gárdának. Hozzátette, hogy mindent megtesznek szombaton azért, hogy a hazai közönség jól érezze magát a Debreceni Sportuszodában.

A felsőházban jelenleg az Eger a harmadik helyen áll, míg a DVSE a nyolcadik.

Férfi OB I középszakasz, Felsőház 5. forduló:

Szombat, 19 óra: DVSE – ZF Eger

További mérkőzések:
BVSC Zugló – OSC Újbuda
Racionet Honvéd – Szolnoki Dózsa
PannErgy Miskolci VLC – FTC