Mi látjuk a bajt és készen állunk arra, hogy Magyarországot megvédjük- mondta az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóján rendezett ünnepségen Tasó László, a miniszterelnökség államtitkára Hajdúsámsonban. Antal Szabolcs polgármester azt emelte ki, hogy Európa szívében meg kell maradnunk magyarnak.
A városi ünnepség a zászlók ünnepélyes behozatalával kezdődött Hajdúsámsonban a 2. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. A kicsik műsorát követően Antal Szabolcs polgármester a 170 évvel ezelőtt kitört forradalomra és szabadságharcra emlékezve hangsúlyozta: 1848 eszméjét nem feledhetjük, különösen most, amikor újra nagy szüksége van az  országnak arra a nemzeti érzésre, hogy mi magyarok vagyunk és Magyarország  a mi hazánk.

- Nem fogadhatjuk el azt, amit Nyugat-Európa képvisel, sem politikai, sem pedig lelki értelemben. Magyarországnak meg kell maradnia itt, Európa szívében magyarnak - hangsúlyozta a város polgármestere.

Tasó László, a miniszterelnökség államtitkára az ünnepségen azt mondta: olyan hősökre emlékezünk most akik egekbe repítették a szívünket. Hozzátette 170 év távlatából kijelenthető, hogy jó örökösei vagyunk a márciusi ifjaknak, hiszen amikor kell, kiállunk a magyarságért. A politikus hangsúlyozta, Európa forrong, értelmetlenül zajos, és Magyarországra rengeteg veszély leselkedik most is.

- Mi látjuk a bajt, látjuk a problémákat és készen állunk arra, ugyanúgy mint 1848-ban, hogy megvédjük a hazát, a határainkat, készen állunk arra, hogy Magyarországot felemeljük és a szívünket felrepítsük - mondta a politikus.

A beszédek után a gyerekek és a pedagógusok ünnepi műsorával folytatódott a megemlékezés.