Zene, tánc, ünneplés: ilyen programokat ígér a virágvasárnap Debrecenben

Ham Ko Ham, Piros Ildikó és a Debreceni Zenede Pendely családjának tagjai is részt vesznek az eseményen.
Vasárnap délután közösen ünnepelhetik az érdeklődők Debrecen több pontján a virágvasárnapot. Olyan ismert zenészek és művészek vesznek részt az eseményen, mint a Pendely Énekegyüttes, a Ham Ko Ham és Piros Ildikó színésznő.

A program vasárnap délután négy órakor barkaszenteléssel kezdődik a Csapó utcai sétálóövezetben, ünnepi bevonulási menettel és néptáncos lányokkal várható, ezután 16.30-tól bibliai keresztútjárás vehetünk részt kereszt(y)én(y) felekezetek részvételével, 18 órától pedig Dominica Palmarum – a Debrecen Helyőrségi Zenekar zenés áhítata a Nagytemplomban.
16 órától a Csapó utcai sétálóövezetben kezdődik Palánki Ferenc római katolikus megyéspüspök és Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita barkaszentelési liturgiája, köszöntőt mond Fekete Károly református püspök, Asztalos Richárd evangélikus igazgató lelkész és Papp László, Debrecen polgármestere, majd Jézus diadalmas jeruzsálemi bevonulását idézi meg az ünnepi menet. Bibliai keresztútjárás indul a Kossuth tértől: Kossuth tér (Főnix-szökőkút) – Csonkatemplom – Kormányhivatal – Szent Anna Székesegyház és Főplébánia – Csokonai Színház – Városháza – Kossuth tér (Főnix-szökőkút) útvonalon.

Az állomáshelyeken az elmélkedéseket Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész olvassa fel. Közreműködnek a Debreceni Zenede Pendely családjának tagjai, a Kuckó Művésztanya és a Ham Ko Ham.


A keresztút stációit az alábbi egyházközségek fogadják örökbe: Debreceni Görögkatolikus Parókia, Debrecen Kistemplomi–Ispotályi Református Egyházközség, Debreceni Evangélikus Egyházközség, Szent Anna Főplébánia, Debreceni Baptista Gyülekezet, Debreceni Szent Háromság Magyar Ortodox Egyházközség. Ahogy az előző hat évben tette, a magyar Református Szeretetszolgálat idén is virágmagokkal ajándékozza meg a jelenlévőket.

18 órától a Nagytemplomban a Debrecen Helyőrségi Zenekar zenés áhítata kezdődik Dominica Palmarum címmel.
Köszöntőt mond Fekete Károly református püspök, igét hirdet Sajtos Szilárd tábori lelkész, őrnagy, vezényel Pál István őrnagy, közreműködik az Ady Leánykar és a Nyíregyházi Egyetem kamarakórusa.

VIA

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések