Hol mérjenek a rendőrök? Most lehet javasolni traffipax-helyszíneket!

A rendőrség várja az állampolgárok javaslatait az idei ellenőrzési helyekre, ahol  2018. május 14-étől egy napig mérik a Magyarország útjain közlekedők sebességét.
Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva a magyar Rendőrség 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végez.

A kampány ötlete Németországból származik, ahol hat évvel ezelőtt az egyik szövetségi állam lakosait kérték meg a hatóság munkatársai, hogy szavazzanak arra a helyre, ahol sebességellenőrzést szeretnének. A német ötlet nemzetközileg nagy tetszést aratott és azóta minden évben valamennyi TISPOL tagállam alkalmazza.

Az ellenőrzés ideje alatt, 2018. május 14-én 6 órától 2018. május 15-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban, a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz a magyar közutakon.

Az eddigi akciókhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölése során a lakosság véleményét is szeretné figyelembe venni, ezért idén is javaslatokat vár arra vonatkozóan, hogy az említett időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre.

Az állampolgárok javaslatait az illetékes rendőr-főkapitányságok 2018. április 17-e 0 órától május 3-a 24 óráig az erre a célra létrehozott e-mail címekre várják:

Budapestspeedmarathon@budapest.police.hu
Bács-Kiskun megyespeedmarathon@bacs.police.hu
Baranya megyespeedmarathon@baranya.police.hu
Békés megyespeedmarathon@bekes.police.hu
Borsod-Abaúj-Zemplén megyespeedmarathon@borsod.police.hu
Csongrád megyespeedmarathon@csongrad.police.hu
Fejér megyespeedmarathon@fejer.police.hu
Győr-Moson-Sopron megyespeedmarathon@gyor.police.hu
Hajdú-Bihar megyespeedmarathon@hajdu.police.hu
Heves megyespeedmarathon@heves.police.hu
Jász-Nagykun-Szolnok megyespeedmarathon@jasz.police.hu
Komárom-Esztergom megyespeedmarathon@komarom.police.hu
Nógrád megyespeedmarathon@nograd.police.hu
Pest megyespeedmarathon@pest.police.hu
Somogy megyespeedmarathon@somogy.police.hu
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyespeedmarathon@szabolcs.police.hu
Tolna megyespeedmarathon@tolna.police.hu
Vas megyespeedmarathon@vas.police.hu
Veszprém megyespeedmarathon@veszprem.police.hu
Zala megyespeedmarathon@zala.police.hu

A lakosság jelzései alapján, a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a megyei rendőr-főkapitányságok 2018. május 11-ig jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyről a nyilvánosságot tájékoztatják.

A rendőrség a helyszíni ellenőrzésekre a javaslatot tevők közül helyszínenként meghív tíz-tíz személyt, akik a részletekről e-mailben kapnak értesítést.

Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, ugyanakkor a jogsértésekkel szemben a rendőrök a kampány során is fellépnek.

Az elmúlt évek magyarországi tapasztalatai alapján a kampány idején az ellenőrzött járművezetők 95%-a az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések