Korszerűsítik a Bajcsy-Zsilinszky utcai orvosi rendelőknek helyet adó épületet

Az Új Főnix Tervben külön fejezetet szenteltek azoknak a fejlesztéseknek, amelyek a családok, az idősek, a betegek életét teszik könnyebbé.
A Gondoskodó város programban 14 olyan önkormányzati ingatlan felújítását tervezik, amelyben orvosi rendelők, védőnői tanácsadók működnek.

A vállalt 14-ből öt épület korszerűsítése véget ért. Megújult körülmények között rendelhetnek az Apafi, a Cegléd, a Víztorony, a Híd utcán és a józsai Szentgyörgyfalvi utcán.

Jelenleg 4 épületben zajlik felújítás: a Füredi út 42. szám alatt, a Böszörményi út 136. szám alatt, a Jánosi utca 14. szám alatt és a Pósa utca 1. szám alatt.

A következő épület a Bajcsy-Zsilinszky utcai épület, ahonnan már kiköltöztek a háziorvosok és a napokban elkezdődött a felújítás, amelyre 103,8 millió forint támogatási összeg áll rendelkezésre. A Bajcsy-Zsilinszky utcai épületben működő négy házi gyermekorvosi körzethez összesen 4500 fiatal tartozik.

A korszerűsítés során lehetőség nyílik a külső és belső nyílászárók cseréjére megfelelő hőszigetelő képességű nyílászárókra, az épületgépészeti rendszer teljes körű felújítására, mely az épület gazdaságosabb üzemeltetését teszi lehetővé, a belső padló- és falburkolatok cseréjére, felújítására, valamint az épület akadálymentesítésére.

A pályázat keretén belül az egészségügyi alapellátáshoz szükséges új orvosi eszközöket és berendezéseket is beszerzünk, amelyek hozzájárulnak a korszerű betegellátáshoz.

A pályázat megvalósítására 103.788.954 Ft támogatási összeg áll rendelkezésre, melyhez 27.688.318 Ft önerőt biztosít DMJV Önkormányzata. A kivitelezés április elején kezdődött és várhatóan 7 hónapot vesz igénybe.

– Minden esetben az a célunk, hogy modern körülmények között gyógyíthassanak a háziorvosok és gazdaságosabban tudják üzemeltetni a rendelőket. Ennek érdekében az épületeket szigeteljük, felújítjuk az elektromos és gépészeti rendszereket, napelemeket szerelünk fel, valamint akadálymentessé tesszük kívül és belül – fogalmazott a sajtónyilvános bejáráson orosz Ibolya Aurélia, a városrész egyéni önkormányzati képviselője.

A négy házi gyermekorvosi praxis a Debrecen, Ibolya utca 17. szám alatti önkormányzati tulajdonú, jelenleg is gyermekorvosi rendelőként funkcionáló ingatlanban fogadják a betegeket.

Házi gyermekorvosok:
13 sz. házi gyermekorvosi körzet: Dr. Dobránszky Gizella,
16 sz. házi gyermekorvosi körzet: Dr. Somorjai László,
20 sz. házi gyermekorvosi körzet: Dr. Opre Judit,
21 sz. házi gyermekorvosi körzet: Dr. Torday Judit.

A hét területi védőnő a Debrecen, Angyalföld tér 1-3. szám alatti területi védőnői tanácsadóban és a Debrecen, Hadházi út 7-9. szám alatti önkormányzati tulajdonú, egészségügyi célra használt ingatlanban kap elhelyezést a kivitelezés időtartamára.

Annak érdekében, hogy a betegek a lehető legkevesebb kellemetlenséget tapasztalják a felújítás időszakában, a rendelési és  tanácsadási idők, valamint a telefonszámok nem változtak. Javasoljuk az előzetes telefonon történő bejelentkezést.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések