Megszúrta, majd kidobta az ablakon a család kutyáját egy böszörményi férfi – felfüggesztett börtönt kaphat

A vádlott volt feleségével és két közös kiskorú gyermekükkel élt együtt Hajdúnánáson egy társasházi lakásban, ahol a család kutyát tartott.
2018. április 2-án 16 óra körüli időpontban a vádlott ittas volt, az erkélyről kiabált és szidalmazta a volt feleségét, kidobott egy pár papucsot, egy akkumulátortöltőt és végül egy vasreszelőt.
A vasreszelő a társasház udvarán álló személygépkocsira esett, betörte annak hátsó szélvédőjét és eltörte a csomagtartó ajtó belső műanyag burkolatát. Ezen cselekményével a vádlott 151.000,- forint kárt okozott a jármű tulajdonosának, amely nem térült meg.

Ezt követően a vádlott bement a lakásba, ahol meglátta a kutyát, ami rendszeresen morog rájuk, ezért feldühödött, elővett egy pillangókést és azzal a kutyát a hátán megszúrta, majd a vérző állatot a 3 méter magas erkélyről kidobta. A kutya a térkővel burkolt társasházi udvarra esett, melynek következtében a tüdeje is megsérült. A vádlott 6 cm mély sebet ejtett az állaton, de az nem hatolt a mellüregbe és nem vezetett az állat pusztulásához.

A vádlott dühöngése miatt volt felesége kihívta a rendőrséget. A vádlottal szemben két járőr intézkedett, akiket a vádlott folyamatosan sértegetett és szidalmazott.

A bűncselekmények elkövetését beismerő vádlott ellen a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége, kisebb kárt okozó rongálás vétsége és becsületsértés vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a bűncselekmény elkövetéséhez használt kést a járásbíróság kobozza el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések