Önbíráskodás Polgáron, négy fiatalt vettek őrizetbe

Egy korábbi tartozás törlesztését követelték, méghozzá felfegyverkezve. 
Egy nő tett bejelentést a rendőrségre április 14-én 23 óra körül arról, hogy egy társaság bántalmazta fiát, valamint kiabálnak, és lapátokkal, fadarabokkal a kezükben fenyegetőznek. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol igazoltatták, majd elfogták a négy polgári fiatalt, akiket a rendőrőrse előállítottak. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a 27 éves Sz. Rómeót, a 20 éves Sz. Róbertet, valamint két fiatalkorú társukat, majd bűnügyi őrizetbe vették őket. A Debreceni Járásbíróság április 18-án elrendelte Sz. Rómeó és Sz. Róbert előzetes letartóztatását, a két fiatalkorú tekintetében pedig lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak egy tartozás törlesztését követelték a bejelentő fiától, azonban amikor a sértett nem teljesítette a kérésüket, bementek a ház udvarára, ahol bántalmazták, valamint az ingatlan postaládáját és a ház egyik ablakát is megrongálták.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya felfegyverkezve és csoportosan elkövetett önbíráskodás, valamint magánlaksértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a büntetőeljárást.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések