Scicence Café: milyen hatással van az internet az egészségünkre?

Az internet ma már életünk elválaszthatatlan részét képezi. De vajon hatással van egészségi állapotunkra is? Tév-, vagy félinformációkat, esetleg hasznos tanácsokat kaphatunk a világháló segítségével? Ennek jár utána a Science Café soron következő előadása.
A kéthetente jelentkező Science Café szokatlan környezetben, az intézmény falain kívül népszerűsíti közérthető, olykor játékos formában a legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeket.

Ezúttal „Internet az egészség szolgálatában” címmel Kósa Karolina, a Népegészségügyi Kar dékánja, a Magatartástudományi Intézet igazgatója tart előadást a Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő sorozatában.

– A világháló szinte felfoghatatlan mértékben kitágítja azt a lehetőséget, hogy az emberiség rendelkezésére álló információkhoz mi magunk is hozzáférjünk. Részletekbe menően tájékozódhatunk arról, hogyan őrizhetjük meg a jó egészségünket, hogyan táplálkozzunk, mennyit mozogjunk, hogyan kerüljük el az egészségünket fenyegető kockázatokat. Ha mi magunk, vagy családtagunk megbetegszik, olvashatunk a tünetekről, a betegség okairól, lefolyásáról, kezelési módjairól, kereshetünk hasonló betegségben szenvedőket, de utánanézhetünk gyógyszereknek és várólistáknak is. Az interneten elérhető információözönben való tájékozódás azonban némi gyakorlást igényel, az elért információk közt pedig a józan ítélőképességünk segítségével válogatni kell – mondta az unideb.hu portálnak Kósa Karolina.

A Science Café soron következő előadása április 18-án, szerdán 17 órakor kezdődik a Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesboltjában (Debrecen, Csapó u. 30.).

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések