Együtt ünnepelt lengyel testvérvárosával Balmazújváros

A Város Napját ünnepelte a lengyelországi Lancut az elmúlt hétvégén, az eseményre Balmazújvárosról személyes meghívást kapott.
Lancut város önkormányzata és lakosai kiemelt figyelmet szentelnek értékeikre, valamint hagyományaiknak megőrzésére. A Város Napjának egyik nyitó rendezvénye volt a Lancut város díszpolgárairól készült állandó kiállítás megnyitója. Az eseményen részt vett Tiba István országgyűlési képviselő,Veres Margit, Balmazújváros korábbi polgármestere és Tóth Zsuzsánna, az Egyesített Óvoda és Bölcsőde Intézmény intézményvezetője.

Stanislaw Gwizdak, Lancut polgármestere kiemelte, hogy 1817-től napjainkig, tehát 200 év alatt huszonhárman érdemelték ki a díszpolgári címet. Öten még mindig velünk vannak, közülük hármat, a  nyugalmazott katolikus püspököt, a krakkói egyetem professzorát és Tiba István országgyűlési képviselőt köszöntötte Lancut polgármestere. 

Tiba István elmondta, nagy megtiszteltetés volt számára, hogy Lancut város képviselő-testülete 2016-ban érdemesnek találta a megtisztelő címre.

A Város Napján több programon is részt vett a balmazújvárosi küldöttség, a nagyszabású főtéri felvonuláson együtt vonultak a testvértelepülések delegációival, Lancut Járás vezetőivel, a képviselő-testület tagjaival, az intézményvezetőkkel, az intézmények dolgozóival, a település iskoláinak diákjaival és az óvodásokkal Lancut terein. 

A két település virágzó testvérkapcsolatát még személyesebbé, szorosabbá tették az elmúlt néhány napban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések