Európa-bajnok lett a debreceni fitneszguru

Szoros küzdelemben sikerült nyernie súlyemelésben Kecskés Zoltánnak a Masters Európa Bajnokságon.
Európa-bajnoki címet szerzett a debreceni fitneszguru, Kecskés Zoltán súlyemelésben a Masters Európa Bajnokságon, Budapesten. A versenyző korábban számos világversenyen és olimpián is indult, most a 40 év fölöttiek kategóriájában, a 69 kilogrammos súlycsoportban próbált szerencsét.

Kecskés Zoltánnak mindössze három hónapja volt a felkészülésre, ami ezen a szinten kevésnek számít, azonban így is reménykedett, hogy jól tud teljesíteni.

„Közel 3 kilogrammot fogytam erre a versenyre és a testsúlyom 68,80 kg lett. Az olasz versenyzőt még nem ismertem, nem találkoztunk, de amikor megláttam, milyen alacsony és sűrű izomzattal rendelkezik, akkor gondoltam, hogy azt az eredményt itt is megfogja emelni. Ezért elő kellett vennem a legjobb tudásomat és bevetettem a taktikámat” – mondta a debreceni fitneszguru.

Szoros küzdelem árán végül Kecskés Zoltán került ki győztesen és lett Európa-bajnok.

Szakításban 102 kilogrammig jutott, lökésben pedig másodjára 125 kilót írtak a neve mellé. Olasz ellenfelének ez feladta a leckét, a sérüléssel is bajlódó Kecskés Zoltán pedig a harmadik gyakorlatának már neki sem vágott, ugyanis anélkül is Európa-bajnoki címet nyert.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések