Hajdú-Bihar Megyében is szondáztatták a sofőröket

A berettyóújfalui rendőrök 2018. június 18-án az ittas járművezetők kiszűrése és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében Finn módszeres ellenőrzést végeztek. 
A módszer lényege, hogy egy előre kiválasztott helyszínen, több rendőr bevonásával, egyidejűleg, rövid idő alatt történik meg a gépjárművezetők ellenőrzése, mivel a közúti kontroll elsődleges célja az ittas járművezetők kiszűrése.

A rendőrök 73 járművezetőt ellenőriztek, akik közül egy esetben mutatott pozitív értéket az alkoholszonda. A sofőrt az egyenruhások előállították a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A férfival szemben a járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrök befejezték és az ügy iratait bíróság elé állítási javaslattal megküldték a járási ügyészségnek.

Felhívták a figyelmet, a jövőben továbbra is számítani lehet hasonló ellenőrzésekre Hajdú-Bihar megye közútjain.

A rendőrség ismételten és külön felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak alkoholt! Aki ittas állapotban vezet, amellett, hogy a saját és a többi közlekedő testi épségét kockáztatja, szankcióra is számíthat.  Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló! - írták a police.hu oldalon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések