Hatmillió forintnyi dohányt és alkoholt foglaltak le a pénzügyőrök egy Hajdú-Biharban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei megközelítőleg hatmillió forint értékű adózatlan jövedéki terméket találtak három kismarjai ingatlanon. A dohány- és alkoholterméket lefoglalták, az ügyben költségvetési csalás miatt eljárás indult.
A NAV Hajdú-Bihar megyei pénzügyőrei egy lakóingatlant ellenőriztek Kismarján, ahol 1500 doboz csempészcigarettát, 100 liter ismeretlen eredetű alkoholterméket, illetve több mint 35 kilogramm fogyasztási dohányt találtak, összesen több mint ötmillió forint értékben.

A jövedéki termékek tulajdonosa elmondta, hogy ő csak szívességből tárolta azokat és arra várt, hogy egy számára ismeretlen személy elszállítsa.

Ugyanebben az időpontban egy másik kismarjai ingatlant is átvizsgáltak a debreceni pénzügyőrök. A lakóház nappalijában lévő szekrényből 14 zacskóba csomagolt, 6 kilogrammnyi, félmillió forint értékű fogyasztási dohányt találtak. A ház tulajdonosa a dohánytermék származását nem tudta igazolni, azt mondta, hogy Debrecenben vásárolta őket a piacon.

A pénzügyőrök megjelentek egy harmadik kismarjai háznál is, ahol az étkezőasztal széthúzható asztallapjai közti tároló rekeszben hét zacskóba csomagolt, több mint három kilogramm adózatlan fogyasztási dohányt találtak, 250 ezer forint értékben. A dohánytermék tulajdonosa a jövedéki bírság összegét a helyszínen megfizette.

A pénzügyőrök a megközelítőleg hatmillió forint értékű adózatlan jövedéki termékeket lefoglalták és költségvetési csalás elkövetése miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések