Régi álom vált valóra: tanuszodát adtak át Derecskén

A kormány célja, hogy minden gyerek tanuljon meg úszni és ennek feltételeit is megteremti - mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár pénteken a derecskei tanuszoda átadásán. Az uszoda 414 millió forintból, a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program részeként készült el.
A létesítmény nem csak a derecskei, hanem a szomszédos kis települések diákjainak, összesen kétezer gyermeknek jelent sportolási lehetőséget, tanórákon kívül pedig a felnőttek is használhatják majd.

Az uszodaavatón Szabó Tünde kiemelte, a sportlétesítmények fejlesztési programja nem csak a versenysport utánpótlás nevelését, hanem az egészséges életmód népszerűsítését is szolgálja. Ezért folytatódik a tanuszoda program is.

- Az a célunk, amit kitűzött maga elé a kormány, hogy ne legyen olyan járás, ahol nem tudnak a gyerekek megtanulni úszni. Hogy olyan vízfelület ne legyen, hogy a családok azt mondhassák, hogy az én gyerekem azért nem tanult meg úszni, mert nem volt a környéken uszoda. Ilyen már nem lesz hamarosan – ígéri az államtitkár.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések