Több ezer látogatót vonzott a Rózsa Utcafesztivál

Az időjárás nem volt túl kegyes a szabadtéri rendezvényekhez, ám ez sem szegte kedvét azoknak, akik kilátogattak a Rózsa utcára. Ott ugyanis csak a hőmérséklet volt hűvös, a hangulat annál forróbb.
Több mint 20 izgalmas programmal, a 3 nap során több ezer érdeklődő részvételével, a kellemetlen időjárás ellenére is nagy sikerrel zajlott a 2. Rózsa utcafesztivál Debrecenben június 22. és 24. között.
- Két éve nyitotta meg kapuit először a Rózsa utcafesztivál. A cél az volt, hogy hiánypótló belvárosi kulturális és gasztronómiai programot kínáljunk a tanév végén, Szent Iván éjszakájához kapcsolódva, a városháza patinás épülete mellett. A 2016-os rendezvény sikerén felbuzdulva idén újra megszerveztük ezt az egyedülálló hétvégi fesztivált
– nyilatkozta a fesztivál első napján Porkoláb Gyöngyi, az Európa Kulturális Fővárosa Programiroda operatív igazgatója.

A rózsába öltöztetett utcafesztiválon a népszerű D2023 színpadon középiskolások is megmutathatták zenei tehetségüket az Éva Presszó, a Jazz in the Shade, Jéger Dorka és Bihari Márton, valamint Müller Attila live szaxofonjátéka mellett.

Itt voltak a Trabantszerelem párosai, akik egy hónap múlva elindulnak európai körútjukra, de bicikli szépségverseny is zajlott a hétvégén, fellépett a Hajdú Táncegyüttes, sőt a kicsiket a Szeredás együttes, az Aquamanó és Csendom Erika zenebölcsije is szórakoztatta.

Természetesen a gasztronómiai kuriózumok sem maradtak el: biopiaccal, salátabárral, bor- és sörkülönlegességekkel, exkluzív Rózsa kávéval és egyedi burgerekkel várták a látogatókat a Rózsa utca vendéglátóhelyei. A fesztivál kiváló alkalmat adott a debreceni designerek bemutatkozására is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések