A gitárhúrjait is szétszaggatta a színpadon a Vad Fruttik énekese a Campus utolsó estéjén

Helyreáll a város csendje és békéje: előtte viszont pirkadatig buliztunk, és tuti jó ideig nem feledjük el az élménydús koncerteket. Viszlát, Campus Fesztivál, jövőre találkozunk!
Utolsó napjához érkezett a Campus Fesztivál. Izgalmas napokat tudhatunk magunk mögött (az első napról itt, a másodikról itt, a harmadikról pedig itt olvashat részletesebben), külföldi és magyar kedvencek zenéltek a debreceni közönségnek, a hangulat pedig ezen a napon hágott a tetőfokára: hajnalhasadásig buliztunk, a talpalávalót pedig Bárány Attila és Pixa szolgáltatta a legkitartóbb fiataloknak.

A gitárhúrjait is szétszaggatta a színpadon a Vad Fruttik énekese a Campus utolsó estéjén – fotókkal
Fotók: Mikula Szilvia

Szombaton a roppant bájos és energikus Lábas Viki bandájával, a Margaret Islanddel hangolódtunk az esti szórakozásra az NI Nagyszínpadnál. Ugyanitt később
a Vad Fruttik pszichedelikus dalaira őrült meg a közönség: Likó Marci idén is a legsötétebb démonjai közé vezényelt minket.
Szuper volt hallgatni energikus dalait, megmosolyogtató látni, ahogy szétszaggatja a gitárjának húrjait a színpadon, viszont kifejezetten depresszív hangulatba is nyomta a hallgatóságot néhány szerzeményük. Szerencse, hogy nem naplemente előtt tolták le a bulit, ahol a Nekem senkim sincsen című záródal közben egy roppant kedves hölgy egy egész pohár fröccsöt zúdított a nyakamba, melynek nyoma éjfélre száradt meg.

A nagyszínpadon fellépett Ákos is, a roppant sokat mondó dalszövegek koronázatlan királya, valamint az első számú headliner, Akon pörgette fel a közönséget a múlt évtized slágereivel. A zenész koncertjén olyan sokan gyűltek össze, hogy akik nem érkeztek időben, azok épp csak a kivetítőn láthatták a sztárt, aki a fellépés második felében főleg szelfizéssel és csinos bulizók megtáncoltatásával töltötte az idejét.
A Mennyország kapujába az Intim Torna Illegállal sétálhattunk el: a jó hangulatú koncerten Dorogi Peti énekes a csajozás és pasizás minden jelentős fortélyába igyekezett bevezetni a hallgatóságot.

Ez az este egyébként a metal- és rockzenéről szólt főként: játszott nekünk a debreceni Middlemist Red, a Republic, a debreceni Ljubljana, a Depresszió és a Road többek között. A Middlemist Red koncertjét nem hiába vártuk annyira, mint három karácsonyt együttvéve: Nóvé Soma énekes – a szó nemes értelmében – annyira megőrült a színpadon pár pohár rum után, hogy a fergeteges hangulatú buli végén a kordon szélére mászott, az egyensúlyát elveszítve pedig a közönség hölgytagjai közé pottyant. Ez olyannyira nem zavarta, hogy utána a sátor vázára is felmászott, és onnan énekelt nekünk tovább. Egy tuti: ezt a bődületes energiákat felszabadító koncertet jó ideig nem fogjuk elfelejteni.

Olyan kapcsolatok születtek ezen a fesztiválon, amelyekre jó lesz később is visszaemlékezni:
csókok, baráti ölelések, együtt énekelések és őszinte mosolyok. Ezekből is kaptunk bőven, és alig várjuk a jövő évi folytatást.
Ám mielőtt végleg elengedtük volna a négy napon át tomboló Campus kezét, még betértünk egy after partyra is: hajnalra a Hall megtelt félmeztelen fiúkkal, akiket a világon semmi sem zavart, hisz a gimi évkezdése olyan messze még. Ezt a könnyedséget szeretnénk mindannyian kicsit magunkénak tudni. Egyben integetünk is a bulinak, s imát mondunk azokért, akik nem szenvednek többé a ricsajtól. Ámen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések