Hogyan és mikor alakult ki egy ekkora város a puszta közepén? Kik építették, és hogyan virágoztatták fel a 19. században? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk a sétán.
Ha Debrecen, akkor rögtön rávágjuk: cívisváros. De vajon mit jelent ez a szó, és kik voltak valójában a cívisek: mivel foglalkoztak és hogy éltek? Egyáltalán, hogyan és mikor alakult ki egy ekkora város a puszta közepén? Kik építették, és hogyan virágoztatták fel a 19. században? Mivel kereskedtek és milyen értékeket vallottak a Kaszanyitzky-, a Rickl- vagy a Csanak-család tagjai, akik hosszú időn keresztül meghatározták a város kereskedelmi életét. És vajon kik és miért látogatták rendszeresen a kálvinista Rómaként is elhíresült mezővárost, ahol a történelem során két ízben is ülésezett az országgyűlés?

Minderre választ kaphatnak a résztvevők a kétórás belvárosi sétánk során, amely július 27-én, pénteken 10 órától veszi kezdetét. Egykori piactereken, hangulatos kereskedőutcákon, illetve jelentős kereskedődinasztiák hajdan volt exkluzív üzletei és otthonai között kalandozhatunk térben és időben egyaránt.

A sétán csak előzetes regisztrációval lehet részt venni: további részletek az izgalmas programról itt olvashatók.