Edzőtáborba indult a magyar női kézilabda-válogatott, hogy egy hétig a törökországi Belekben készüljön a decemberi, franciaországi Európa-bajnokságra.
Kim Rasmussen szövetségi kapitány huszonkét játékost vitt magával, akik klubjukkal csak most kezdték el a felkészülést a következő idényre.A beleki edzőtáborban leginkább a fizikai tréning lesz középpontban. 

A keretnek tagja a DVSC-TVP átlövője, Kovács Anna és két olyan játékos - Horváth-Pásztor Bettina és Sirián Szederke -, akik nyárig lokisták voltak.

„Az edzőtáborban ezért leginkább a fizikai tréning lesz a középpontban, a taktika nem annyira, bár igaz, hogy a játék bizonyos részletein már dolgozni kell – foglalta össze tömören az összetartás lényegét a dán szakember. – Elsősorban azt szeretném, ha a védekezésben tovább tudnánk javulni, ami reményeim szerint a kevesebb labdaeladásban nyilvánul majd meg, és továbbra is sokat kell dolgozni az ebből indított gyors lerohanásokon. A felállt fal elleni támadás most másodlagos lesz az edzőtáborban, ott elsősorban az átlövőinkkel szeretnék többet foglalkozni."

Azt már a júniusi sorsolás óta tudjuk, hogy a kontinensbajnokságon Hollandia (december 1.), Horvátország (december 3.) és Spanyolország (december 5.) lesz az ellenfelünk.

A kapitány szeptember és november között több rövidebb és egy hosszabb összejövetelt tervez, és az már biztos, hogy egy négycsapatos tornán a magyar együttes játszani fog Montenegróval, a további két ellenfél még nem ismert. Rasmussen tervei szerint az Európa-bajnokság előtti hajrá biztosan keményebb lesz, mint tavaly a világbajnokság előtt.