A 2002-ben érkezett madarak megöregedtek és elpusztultak. A kultúrpark vezetése azon dolgozik, újra éljenek flamingók a Nagyerdő fái alatt.
Sok gyermeknek, főképp a lányoknak a kedvenc madara a flamingó. A rózsaszín madarakból számos egyedet meg lehetett csodálni a Nagyerdei Kultúrparkban is, egy ideje azonban hiába keressük a flamingókat az Afrika röpdében.

Nagy Gergely Sándor, a kultúrpark igazgatója a Dehir.hu megkeresésére elmondta, a rózsás flamingók 2002-ben, az Afrika röpde megépülése idején kerültek Debrecenbe, ugyanakkor ezek a madarak átlagosan 15 évig élnek, így az állomány folyamatosan elöregedett.

Ez az oka, hogy most nincs flamingó a kultúrparkban.

Az igazgató a tervekről elmondta, szeretnének egy új röpdét építeni, s ha lesz erre forrás, akkor újra egy nagyobb flamingó állomány költözhet Debrecenbe, de ha erre nem lesz lehetőség, akkor is hoznak pár egyedet az Afrika röpdébe.

Nagy Gergely Sándor azt ígéri, a következő szezonban újra láthatunk flamingókat a debreceni állatkertben.

Az elmúlt fél évben egyébként számos új fajjal gyarapodott a Nagyerdei Kultúrpark madárállománya. Decemberben kacagójancsik (más néven kookaburrák) és tüskésnyakú íbiszek érkeztek egy kézből nevelt kék-sárga arapapagájjal együtt, februárban egy hóbagoly testvérpárt hoztak az amszterdami állatkertből, májusban pedig hat szentíbisz és négy skarlátíbisz került Debrecenbe.