Debrecenben a bor és a dzsessz lesz főszerepben

A Bor- és Jazznapokat  augusztus 2. és 5. között rendezik meg a Nagyerdőben, a Békás-tó környékén – közölték a szervezők a július 12-i sajtótájékoztatón.
Ez Magyarország egyik legnagyobb boros rendezvénye, a résztvevők számát tekintve pedig a legnagyobb dzsesszfesztiválja.

Komolay Szabolcs alpolgármester a város egyik legnagyobb sikerű újrakoreografált rendezvényének nevezte a bor- és dzsessznapokat. Hozzátette, hogy néhány évvel ezelőtt összevonták az addig külön-külön megtartott borkarnevált és a zenei fesztivált. Kifejtette, hogy az elmúlt években mintegy húszezer látogatója volt a programnak.

Az idei négy nap alatt 19 borvidék 69 borászata, valamint 12 ország 161 dzsesszmuzsikusa mutatkozik be a rendezvényen.

Teremi Nóra kulturális menedzser azt emelte ki, hogy ismét jellemzi majd a találkozót a fiatal dzsesszformációk bemutatkozása. Kilenc produkcióban együtt muzsikálnak hazai és külföldi művészek és külön zenéléssel köszöntik a születésnapos fellépőket: Gyarmati Zoltánt és Tommy Vig 80 éves művészeket, valamint Szőke Szabolcsot 70., ifj. Szakcsi Lakatos Bélát 50. születésnapja alkalmából.

Érdekességként említette, hogy ismét Debrecen vendége lesz a cseh Jirí Stivin Quartet, amely negyven éve lépett fel utoljára a dzsessznapokon.

Tóth Ernő, a Főnix rendezvényszervező programigazgatója emlékezetett arra, hogy 1971 óta folyamatosan megrendezik a debreceni dzsessznapokat, amit negyedik éve társítanak a borkarnevállal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések