Eltűntek a kislányok, de a rendőrök megtalálták őket

A debreceni rendőrök rövid időn belül megtalálták a gyerekeket, és hazavitték őket szüleikhez – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére egy debreceni édesanya tett bejelentést július 19-én 20 óra körül arról, hogy 3 éves kislánya és annak 7 éves barátnője nincsenek az udvaron, ahol korábban játszottak.

A rendőrök azonnal az eltűnt gyerekek felkutatásába kezdtek, és rövid időn belül sértetlenül megtalálták a kislányokat Debrecenben a Vámospércsi úton – olvasható a police.hu-n. Az egyenruhások megnyugtatták a gyerekeket, és hazavitték őket szüleikhez. A közleményből kiderül: a kicsik elmondták, hogy sétálni indultak, de eltévedtek.

A hasonló esetek megelőzése érdekében a rendőrség tanácsokkal is szolgál:
 A szülők mindig beszéljék meg, hogy gyerekeik kivel és hol töltik az idejüket, továbbá hogy mikor érkeznek haza! Hasznos lehet, ha felírják gyermekük barátainak címét és telefonszámát is.
⏩ A szülők hívják fel gyermekeik figyelmét, hogy ne csellengjenek egyedül és lehetőleg még sötétedés előtt, biztonságos útvonalon induljanak haza!
 A szülők tanítsák meg a saját, illetve a segélyhívó telefonszámokat (107, 112) gyermekeiknek, annak érdekében, hogy ha bajba kerülnének tudjanak segítséget kérni!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések