Háromszáz gyermekről gondoskodik a debreceni önkormányzat a nyári szünetben

Debrecen önkormányzata a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényben meghatározott kötelező feladatát képező gyermekek napközbeni ellátása körében gondoskodik a debreceni lakóhelyű általános iskolás gyermekek nyári felügyeletéről.
Az önkormányzat gyermekvédelmi intézménye biztosítja – erre vonatkozó kérelem alapján – a debreceni lakóhellyel rendelkező általános iskolás gyermekek nyári felügyeletét, foglalkoztatását és étkeztetését, melyre 3.500.000 forint áll rendelkezésre.

Ebben az évben az általános iskolás gyermekek számára 2018. július 2-től augusztus 17-ig a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában biztosítjuk az ellátást. Az önkormányzat gyermekvédelmi intézménye alternatív napközbeni ellátás keretében szabadidős programokat és prevenciós szolgáltatásokat nyújt.

A programok szervezésében a Debreceni Karitatív Testület tagszervezetei is aktívan részt vesznek. A gyermekeket egész napos, tartalmas és változatos programokkal várják a gyermekvédelmi intézmény szakemberei és a testület tagszervezetei. Fontos szerepet kap a játék, a mozgás, az új ismeretek szerzése, megtapasztalása. A programok, illetve a napi foglalkozások összeállításánál a szervezők a változatosságra törekednek és igyekeznek lehetővé tenni, hogy minden gyermek az érdeklődésének megfelelően választhasson közülük. Lehetőség van arcfestésre, kézműveskedésre, vannak zenés előadások, vetélkedők, elsősegély-bemutató, továbbá egyéb programok.

Az előző évekhez képest több gyermek jelentkezett a nyári táborba, amely több csoport indítását és több pedagógus foglalkoztatását tette szükségessé. A nyári gyermekfelügyeletet összesen 301 gyermek részére igényelték a szülők.

Debrecen gondoskodó városként kiemelt feladatként kezeli, hogy a nyári vakáción lévő gyermekek színes programokkal, hasznosan töltsék szabadidejüket, és ne az utcán, a játszótéren céltalanul, a hétköznapi veszélyeknek kitéve töltsék az időt. Ez a szülők részére is megnyugtató, hiszen gyermekeiket képzett szakemberek felügyelik és foglalkoztatják, ellátást kapnak, biztonságban vannak.

A nyári gyermekfelügyelet támogatói: Baromfiudvar 2002 Kft., Tesco Extra, Kovács és Szalay Kft. (élelmiszerek).

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések