Igazi teniszparadicsomot hoz létre nettó 860 millió forintból a Debreceni Egyetem a Böszörményi úti campusán.
A Debreceni Egyetem a Sporttudományi Koordinációs Intézetének keretén belül egy teniszközpontot hoz létre a Böszörményi úti campusán. Az egyetem hónapokkal ezelőtt írta ki a közbeszerzést a megvalósításra. Több határidő-hosszabbítás után a végéhez közeledik a folyamat.

A tender eredményes lett. A Közbeszerzési Értesítőbe feltöltött összegzés szerint három cég, illetve konzorcium adott érvényes ajánlatot. A hajdúböszörmény Tömb 2002 Kft. nettó 995 millió forintért, a debreceni Keviép Kft. 882 millióért, a debreceni Hunép Zrt. és a szintén debreceni Globál Sport Kft. konzorciuma pedig közel 860 millió forintért vállalta a munkát. A debreceni Abamix Mixx Kft. és a Miskolci Hunex Kft. közös ajánlatát érvénytelennek nyilvánították.

A megbízást így a Hunép és a Globál Sport nyerte el.
A látványtervek megtekintéséért kattints a képre
A szerződéskötési moratórium lejárt, s jelenleg nincs nyoma annak, hogy az érvénytelennek nyilvánított ajánlatot tevők megtámadták volna a döntést, így a felek hamarosan megköthetik a szerződést.

A központ a közbeszerzési dokumentumok szerint egyfelől oktatási célokat szolgál, mind elméleti, mind pedig a teniszoktatás szempontjából gyakorlati síkon is, másfelől pedig ezen központi létesítmény helyet ad a sportágat űző sportolók számára gyakorláshoz és versenyzéshez is.

Az épület a meglévő tornacsarnokhoz kapcsolódik majd, egysége pedig két fő épületrészből áll össze. Az első, fejépületi szekcióban három szinten oktatási (tantermek, irodák) és kiszolgáló helyiségek (öltöző, nézőtér, büfé) találhatók majd, a második szekcióban, magában a teniszcsarnokban pedig négy szabványos méretű, kemény borítású teniszpályát alakítanak ki.

A látványterveken az is látszik, hogy a központi épület körül további nyolc, szabadtéri teniszpályát alakítanak majd ki.

A közbeszerzési eljárás nyertesének a munkaterület átadásától kilenc hónapja lesz megépíteni a Debreceni Egyetem teniszközpontját.