Soha nem volt még ilyen rossz nyári szezon a Kerekestelepi strandfürdőben - ezt mondta az üzemeletető cég vezetője. Annyira változékony az időjárás, hogy idén még egyszer sem kellett kitenni a megtelt táblát. Hátra van még a szezonból augusztus, amiben lehet bízni. Július utolsó napjaiban azonban továbbra is lehet záporokra számítani.
Két évvel ezelőtt újították fel a Kerekestelepi strandfürdőt, összesen hat medence várja a látogatókat. Már ha az időjárás is engedi, ami eddig nem volt igazán kegyes a strandolókhoz. Ma időnként borús, időnként napos, és közben szeles idő fogadta a fürdőzőket. Volt, aki azt mondta: szerencse, hogy termálvíz is van.

Mivel a Nagyerdei strandot felújítják, így most csak a kerekestelepi maradt a fürdőzőknek Debrecenben. Ez alapján akár óriási tömegre is lehetne számítani, de nincsenek sokan. A fürdőt üzemeltető cég vezetője azt mondta: még soha nem volt ilyen rossz szezon. Ezen a nyáron eddig nem volt olyan időszak, amikor négy egymást követő napon igazi strandidő lett volna. Persze azért most sem üres a fürdő, és mivel egész évben nyitva vannak, idén is 60 ezer fölötti vendégszámra számítanak.
- Ez köszönhető annak, hogy nagyon jó termálvizes medencéink vannak, azok a vendégek akik a melegvíz miatt jönnek ki a strandra, továbbra is jönnek, tehát több száz fővel számolhatunk. Ugyanakkor az, ami tavaly volt, hogy ilyenkor már többször ki kellett rakni a megtelt táblát, az még az idén soha, egyszer sem fordult elő
– hallhattuk György Zoltánt, a DH Szerviz Kft. ügyvezető igazgatóját.

A nyári szezon a meteorológiai adatok szerint egyébként a meleget tekintve megfelel a sokéves átlagnak, azonban változékonyabb lett az időjárás. Sokkal több volt az esős időszak júliusban a megszokottnál.
- Nem országot lefedő áztató csapadék hullott, hanem sok zivatar, záporgóc volt, és ez a zivataros területeken nagyobb mennyiségű csapadékot eredményezett – mondta el Szabó Lajos meteorológus technikus.
Az előrejelzések szerint a következő napokban is marad a változékony idő. Ami nem jó hír a strandra vágyóknak, mivel bármikor előfordulhat zápor vagy zivatar.