Idén már hatszázezer dáliát hoznak Hollandiából a Debreceni Virágkarneválra

Éppen egy hónap múlva, augusztus 20-án lesz Debrecen leglátványosabb és leglátogatottabb programja, a Virágkarnevál. A virágkocsikra a tavalyinál is több friss virág kerül majd.
Már készülnek a hatalmas kompozíciók a Virágkarneválra, erősítik a virágkocsik vázát és folyamatosan készülnek a hungarocellből kifaragott figurák is. A virágkarnevál nézői egy robotcsaládot is láthatnak majd augusztus 20-án. Ebben az évben 16 látványos kompozíció vonul majd végig a város utcáin, ezeken a tavalyinál is több friss virág lesz majd.

- Folytatjuk a tavaly megkezdett hagyományt. A tavalyi évben fél millió fej dália érkezett Hollandiából, ez alkalommal hatszázezer szál dáliáról fognak a fejek érkezni, ami annyit jelent, hogy emeljük a tétet - mondta Szabó Zsolt, a virágkocsik felelőse.

A karneváli héten is több újdonság lesz. Az egyik, hogy az ünnepi programok sora nem a stadionéjjel zárul majd. Idén a régi, esti felvonulások hangulatát varázsolják majd a főtérre a résztvevők augusztus 21-én. 

- A művészeti csoportjainkkal az utca emberei táncolhatnak, jól érezhetik magukat, amelyhez koncertek fognak kapcsolódni. A virágkocsikat is kiállítjuk. Ez alkalommal már nem fognak vonulni 21-én, hanem a Nagytemplom előtt állnak majd egész nap - közölte Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező ügyvezető - nyialtkozta Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező ügyvezetője.

Mindig nagy siker és jó családi program a közös virágdíszítés. Ebben az évben erre több városrészben is lesz majd lehetőség.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések