Idős hölgyet rabolt ki a debreceni piacon

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki a debreceni nagypiacnál fosztotta ki az egyik vásárlót. 
A vádlott június közepén a déli órákban kifigyelte, hogy az egyik idős vásárló egy kereken guruló bevásárlótáskát húz maga után, ezután követni kezdte.

Az idős hölgy megállt a nagypiac területén lévő ételbárnál, ezalatt a vádlott mögé lépett és a nyitott guruló táskából kivette a sértett szatyrát a benne lévő értéktárgyakkal, kézitáskával és az abban található készpénzzel és okmányokkal együtt.

Miután elhagyta a helyszínt, a pénztárcában lévő 44 ezer forint készpénzt kivette, a többi értéktárgyat és okmányokat pedig egy szemetes kukába dobta a férfi. A sértettnek több mint 55 ezer forint kárt okozott, amelyből 10 ezer forint az eltulajdonított értéktárgyak lefoglalásával és kiadásával megtérült.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső vádlottal szemben kifosztás bűntette és okirattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, és kérte, hogy a bíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igénynek adjon helyt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések