Csemegekukorica, őszibarack és görögdinnye is kapható már a Vágóhíd utcai használtcikk-piacnál. A fő profil természetesen nem a zöldség-gyümölcs, hanem a mindenféle lim-lom és a külföldről hozott élelmiszerek adásvétele.
Ezúttal július harmadik szombatján, déli rekkenő hőségben látogattunk ki a Zsibibe. Az ember úgy van egyébként ezekkel a rövidre tervezett kiruccanásokkal, hogy azt gondolja, csak kiszalad célirányosan a szükséges holmiért a bevált, illetve ajánlott kereskedőhöz, és már rohanhat is tovább.

Ehelyett azonban sokszor adódik alkalom valami érdekesség miatt az elidőzésre, és természetesen megannyi ismerőssel is gyakorta összetalálkozhat itt a látogató. De ha mégse így történik, a Zsibogóban akkor is mindenki mindenkinek ismerőse, elsősorban persze az árusok, mégha köztük is vannak kasztok.

A használt ruhák, könyvek, cipők és kerékpárok most is nagy számban várták új tulajdonosaikat. Ugyanígy az ukrán, román stb. italok, konzervek, cukorkák, mézek és sütemények is. Az avatottabbak azt is tudják, hogy kit kell keresni „seftes” áruk ügyében, például, ha az ember ilyen jellegű füstölnivalóra vágyik.
S ha a vásárlóként érkezett ember nem sajnálja az időt hosszabb-rövidebb beszélgetésekkel eltöltendő ácsorgásra se, akkor a Zsibiben nemcsak az ottani szocioriportot vázolhatja fel, hanem akár a város és az ország aktuális helyzetéről is információkat szerezhet.

Mostani ottjártunkkor téma volt többek között a munkahelyzet, a csapadékos nyár, no és persze a Campus fesztivál. És ezekben a tereferékben az is jó, hogy a diskurálók kidják magukból minden örömüket s bánatukat, és már mehetnek is tovább felszabadultan az ószeresek közé vagy éppen a lángosos és kínai kajásokhoz.