Rendhagyó programra készülnek a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtárában. Az érdeklődők egy kiállításon nyerhetnek bepillantást a könyvkötések műhelytitkaiba és a meseírás élményvilágába.
10. századi kódextöredék, gyöngyhímzéses énekeskönyvek, egy ezüstkötés, többek között ezeket a különleges darabokat is láthatják az érdeklődök a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtárában augusztus 17-én, a családi délelőttön.

Nem csak a kiállított darabokat lehet majd megnézni, hanem videók segítségével a könyvkötés fortélyaiba is betekintést kaphatnak. A látogatók számára külön programokkal készülnek a szervezők. Múzeumpedagógiai programokon vehetnek részt, elkészíthetik a saját mesekönyvüket, és egy rendhagyó tárlatvezetés is vár rájuk.

Az augusztus 17-én 11 órától kezdődő foglalkozásra felnőttek és családok jelentkezését várják, legalább 9 éves gyermekekkel, akik már biztonsággal tudnak írni, rajzolni, vagy éppen varrótűt kézbe venni. Az érdeklődők saját mesekönyvet készíthetnek, miközben megismerkedhetnek a könyvkötészettel, elsajátíthatják néhány lépésben az ívek hajtogatását, az ívfűzést, az ex libris készítést, s ők maguk illusztrálhatják a mesét. A kb. 2 órásra tervezett foglalkozás kreatív feladata lesz a mese egyéni befejezése is. Fontos tudni, hogy a helyek száma korlátozott! Regisztrálni augusztus 13. és 16. között, munkaidőben lehet emailben: balint.agnes@silver.drk.hu, illetve telefonon: (30) 797-2642

- Szeretnénk egy kicsit fölhívni a debreceniek figyelmét a kollégiumi Nagykönyvtárban őrzött kincsekre. A kiállítás címe 500 év a könyvkötések tükrében. A legszebb legértékesebb, legritkább könyvkötéseket válogattuk össze egy tárlat erejéig – mondta el  Oláh Róbert tudományos igazgatóhelyettes.