Nagyüzem a Traubisoda strandröpi-bajnokságon

A Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség által rendezett Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság 2018. évi hatodik fordulójára hétvégén Hajdúböszörményben került sor. Szombaton tikkasztó melegben játszottak a párok, vasárnap viszont már annak örültek, hogy elkerülte őket az eső.
A férfiaknál az utánpótlás válogatott strandröplabdázó Dóczi Domonkos rutinos édesapjával utasította maguk mögé a mezőnyt. Második helyet szerzett a fiatal Kiss Dávid, Szathmári Balázs kettős. A harmadik helyre a Fekete Áron, F. Nagy Bence páros ért be.

Az összesített pontversenyt Lakatos Attila és Pilka Gábor vezeti 16-16 ponttal, megelőzve a 13 pontos Berkes Zoltánt.

A hölgyek 13 kettőse közül a Franciaországból hazaérkező Jenei Kinga Kovács Évával az oldalán fölényesen nyerte meg a fordulót. A most először összeállt Gulyás Vivien Papp Csenge kettős rögtön a második helyig jutott. A bronzérmeket Pálfi Kitti és Smidróczki Dóra vehették át a Bocskai Strandfürdő új vezetőjétől, Magyar Tamástól.

Az összesített pontversenyben Gulyás Vivien vette át a vezetést 19 ponttal. Az utolsó forduló előtt második helyezett Dr. Kovács Katalin 18 ponttal, míg a harmadik helyen holtversenyben áll 17-17 ponttal Pálfi Kitti és Smidróczki Dóra.
A vegyes párosoknál a szokásokhoz híven ismét izgalmas mérkőzésekre került sor. Végül a Szabó Kármen, Nagy Márton páros győzött, akik a döntőben a Gulyás Vivien, Fekete Áron kettőst múlták felül. A kategória harmadik helyét Dr. Kovács Katalin és Gyula Zoltán szerezték meg.

A verseny történetében először fordul elő, hogy az utolsó forduló előtt összesített pontversenyben négy játékos áll ugyanannyi ponttal. Szabó Kármennek, Nagy Mártonnak, Dr. Kovács Katalinnak és Gyula Zoltánnak egyaránt 21-21 pontja van.

Az utolsó fordulóra szintén Hajdúböszörményben kerül sor augusztus 4-én és 5-én.

Az eredmények, képek és a versennyel kapcsolatos további információk megtalálhatók a szövetség honlapján és a Facebookon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések