Vasárnap sok felé lehet számítani záporokra, zivatarokra

Nyári idő várható, keddtől kevesebb záporral, zivatarral
Vasárnap gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és sokfelé kell számítani záporok, zivatarok kialakulására. Továbbra is előfordulhat felhőszakadás, jégeső. Emellett hazánk nagy részén hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. A légmozgás zivataroktól függetlenül csak helyenként élénkülhet meg, zivatarokat azonban erős, viharos széllökések kísérhetnek. Hajnalban 15-20, délután 24-31 fok várható. 

Hétfőn az északi-északkeleti tájak kivételével még többfelé várható eső, zápor, zivatar. Feltámad az északi-északkeleti szél, nyugaton és északkeleten erős lökések is lehetnek. A legmagasabb hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul. 

Kedden már országszerte több órára kisüt a nap, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak helyenként fordulhat elő egy-egy zápor, esetleg zivatar. Élénk, keleten és a Dunántúlon többfelé erős lesz az északi szél. Hajnalban 15-20, délután 26-31 fokot mérhetünk.

Szerdán és csütörtökön a napos-gomolyfelhős időben elszórtan fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Továbbra is élénk, szerdán nyugaton néhol még erős lesz az északias szél. Enyhe hajnalokra, délutánonként 27-32 fokra van kilátás. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések