Egy 25 éves békési férfi okozta a karambolt Furta és Berettyóújfalu között

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök kérik a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek
Egy 25 éves békési férfi személyautójával közlekedett 2018. augusztus 1-jén 12 óra 30 perc körül a 47-es számú főúton, Furta felől Berettyóújfalu irányába. A sofőr haladása során áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött egy kamionnal, ami ezt követően árokba csúszott és egy fának csapódva állt meg.

A baleset következtében a két sofőrt, valamint a személyautó utasát súlyos, illetve könnyű sérülésekkel kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

Három személyautó ütközött össze a 4808-as úton 2018. augusztus 1-jén 12 óra körül. Egy 50 éves nő Honda típusú autójával Berettyóújfalu irányába közlekedett, amikor egy útkanyarulathoz érve nem megfelelően választotta meg a gépjárműve sebességét. A sofőr járművével ennek következtében áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött egy Opel típusú személyautóval, amelynek nekicsapódott egy mögötte haladó Volkswagen.

A balesetben a Honda, valamint az Opel vezetője – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű sérüléseket szenvedtek. Az eset körülményeit a Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a hőségre való tekintettel a következőket tanácsolja a járművezetőknek.
A legjobb prevenció minden esetben a közlekedési szabályok megtartása, azonban a megváltozott időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás is kiemelten fontos. Aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban lehetőleg ne üljön volán mögé! Ha feltétlenül szükséges elindulni, akkor vezessen mindig kipihenten és gyakrabban álljon meg felfrissülni, és előre tervezze meg az útvonalat! 
 Fogyasszon kellő mennyiségű folyadékot és mindig legyen a gépkocsiban hűtött ásványvíz vagy üdítőital!
 Legyen türelmes, vezessen kissé lassabban, tartson nagyobb követési távolságot!
 Ha megáll a járművel, lehetőleg ne napos helyen hagyja! Soha ne hagyjon a parkoló gépjárműben kisgyermeket vagy háziállatot, még rövid időre sem, mert a felforrósodott utastérben ennek akár életveszélyes következményei is lehetnek!
 Az évszak másik sajátossága a váratlanul lezúduló, özönvízszerű esőzés, mely szintén próbára teszi a gépjárművezetőket.  A látótávolság hirtelen csökkenésén túl az autósok nagy része nem számol az úgynevezett „vízen futás” veszélyeivel. Ilyenkor a kerék fokozatosan elveszíti kapcsolatát az úttesttel, „felfut” a vízre, és a tapadás megszűnése miatt a jármű kormányozhatatlanná válik. Mindez akkor alakul ki a legkönnyebben, ha a nagy sebesség kopott gumiabroncsokkal párosul. Az autógumi futófelületének bordázatát nyáron is ellenőrizni kell, zivatar idején azonnal  csökkentsék a sebességüket, vagy álljanak félre, és ha csendesedik az eső, akkor folytassák útjukat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések