Nem sok esetben kellett közbeavatkozniuk a hivatásos szerveknek kedden. 
Kedd hajnalban négy négyzetméteren a száraz fű lángra kapott Nyíradony-Aradványpusztán. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Kigyulladt egy mikrobusz tegnap délután Derecske és Konyár között. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották a 4811-es számú útra, akik kiérkezésre a kisbuszban utazó kilenc ember elhagyta a lángoló járművet. A tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal végezték az oltást. A kisbuszról a tűz átterjedt a közeli avarral valamint a vonat közlekedést is akadályozta egy rövid időre. Senki sem sérült meg, de nagyobb anyagi kár keletkezett.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 9 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 3 súlyos és 6 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 8 személyt fogott el, akiket bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A rendőrök 17 személyt állítottak elő, köztük 2 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 7 esetben történt.