A IV. Országos Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály (MEKTA) kombinált szituációs lő- és intézkedéstaktikai versenyt Veszprém megyében rendezték meg.
Az Országos Rendőr-főkapitányság a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közreműködésével szervezte meg a IV. Országos MEKTA versenyt 2018. július 25-én és július 26-án Csopakon – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.
A 24 órás kombinált szituációs lő- és intézkedéstaktikai versenyen 13 megyei rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztálya képviseltette magát, továbbá a Készenléti Rendőrség csapata versenyen kívül vett részt a megmérettetésen.


Az egységeknek nappal és éjszaka összesen nyolc versenyszámban kellett a legjobb tudásuknak megfelelő teljesítmény nyújtaniuk. A résztvevők a folyamatos terheléssel járó küzdelemben az első napon kombinált lő-, személyvédelmi, elméleti és éjszakai vezetéstechnikai feladatokat teljesítettek.
Az úgynevezett taktikai házban egy magasabb szintű képzettséget igénylő intézkedéstaktikai feladatot kellett végrehajtaniuk, az akadálypályán pedig fizikai erőnlétükről és állóképességükről adtak számot. A második nap és egyben a megmérettetés befejezése a reggeli órákban megrendezett sportfoglalkozással zárult.

Helyezések:

Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csapata
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság csapata
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság csapata
A díjakat Lakatos Tibor rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Főigazgatóság Közrendvédelmi Főosztályának vezetője, dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és a verseny támogatói adták át.