A küzdőtér is megtelt a Debreceni Egyetem tanévnyitó gáláján szerdán este a Nagyerdei Stadionban. 
Több mint 22 ezren ünnepelték együtt a régió tudásközpontját. A yoUDay-t már harmadik alkalommal rendezte meg a felsőoktatási intézmény.

A Debreceni Egyetem célja az egyedülálló, világszínvonalú programmal a közösségépítés mellett az egyetem ismertségének növelése, sokszínűségének, széles képzési kínálatának, eredményeinek és ipari partnereinek felvonultatása, a felvételizők élményszerű megszólítása.

A látványos stadionshow 70 méteres színpadán az Animal Cannibals felvezetésével a legnépszerűbb hazai popzenészek, Ákos, Majka, Horváth Tamás, a DEAC sportolói és 300 táncos követték egymást.

A több száz négyzetméternyi kivetítőn pedig feltűntek a 14 egyetemi kar képviselői, a térségbe betelepülő vállalati partnerek és az egyetemi köznevelési intézmények.

A koncertblokkok között a zenés-táncos egyvelegek alatt archív felvételek segítségével idézték fel Debrecen és az egyetem elmúlt több mint száz évét, híres diákjait. 

A kétórás világszínvonalú színpadi show szervezésében és lebonyolításában mintegy ezren vettek részt – közölte Bács Zoltán kancellár.

Bognár István Ádám a hallgatói önkormányzat elnöke pedig arról tájékoztatott, hogy az esti stadionshow-t felvezető kiegészítő programok is sikeresek voltak, a yoUDay már hetek óta lázban tartotta a hallgatókat.

Az egyetem napját látványos lézershow és tűzijáték zárta.