Leszakadt faágak, balesetek és egy tűz is adott nekik munkát hétfőn. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.
Debrecenbe, a Darabos utcába riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat hétfő reggel. Egy idős ember nem tudta a lift ajtót kinyitni, mert az beszorult. A tűzoltók liftkulcs segítségével nyitották ki a liftet.

Húsz méteres nyárfa egyik ága lehasadt és egy lakótelep melletti garázssor elé esett Berettyóújfaluban, az Orbán Balázs téren. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel a faágat eltávolították.
Egy személygépkocsi az árokba csúszott tegnap délelőtt Debrecenben, a Kanális utca végében. Az árokban fél méteres víz volt. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járművet, de sérült nem volt az autóban. Az egység az áramtalanítást végezte el.

Debrecenben, a Sétakert utcában egy faág lehasadt, a gyalogos- és a közúti forgalmat veszélyeztette. A debreceni hivatásos tűzoltók dugólétrán át motoros láncfűrésszel a faágat levágták.

Hétfő délután nyolc méteres fa egyik ága a közúti forgalmat veszélyeztette Debrecenben, az Eötvös utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kézi erővel gépezetes tolólétrán át vágták le az ágat.

Búzatarló lángolt tegnap délután Létavértesen, a Kossuth utcában. A létavértesi önkormányzati tűzoltók kiérkezésére tűz már nem volt, az egység egy vízsugárral és kéziszerszámokkal az utómunkálatokat végezték el.

Tíz méteres tölgyfa az úttestre dőlt a 33-as számú főúton, félpályás akadályt képezett. A balmazújvárosi önkormányzati hivatásos tűzoltók a fát motoros láncfűrésszel távolították el.
Földes és Hajdúszovát között egy személygépkocsi az úttestről lesodródott. A püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik miután átvizsgálták a járművet, elvégezték a feszültségmentesítést.

Egy személygépkocsi és teherautó ütközött össze tegnap délután Újlétán, a Petőfi utcában. A létavértesi önkormányzati és a debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A személyautóban négyen utaztak, ők megsérültek, a mentőszolgálat kórházba szállította őket. A teherautó sofőrje nem sérült meg. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság információi szerint a személyautó sofőrje súlyos-életveszélyes, míg három utasa súlyos és könnyű sérüléseket szenvedtek.

Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság