Még mindig nincsenek kihasználva a sportban rejlő lehetőségek, állapították meg a nemzetközi kutatóprogram résztvevői.
Játszótér felnőtteknek. Így is nevezik azokat a helyeket, ahol tornázni, kondizni lehet. Ilyenen rendelkezésre állnak, de a kihasználtságuk lehetne jobb. Például ilyenekre is keresik a megoldást abban a most induló nemzetközi kutatóprogramban, amiben a Debreceni Egyetem is részt vesz. Az úgynevezett Inno4sport projekt a megyeszékhely Életerős Város programjának kiterjesztését is segítheti.

- A program arról szól, hogyan lehetne egy városba olyan eszközöket, infrastruktúrát, szolgáltatásokat telepíteni, ami segíti a lakosság egészséges életmódját, a sportolási lehetőségeit – mondta el Dékán Tamás, az MSE Magyar Sport – és Életmódfejlesztő Klaszter Kft. menedzsere.

A hét európai országot tömörítő projekt képviselői Debrecenben találkoztak. Balogh László, a Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója elmondta: a sportolás népszerűsítése mellett cél az abban rejlő gazdasági lehetőségek hatékony kiaknázása.

- Azt tudjuk, hogy a sport az egyik legdinamikusabban fejlődő ágazat, tehát jelentős a hozzáadott értéke. Viszont azt még nem néztük meg, hogy a sportgazdaságon belül a különböző ágazatok közül melyek az erősek és ezek hogyan kapcsolódnak az egészséges életmódhoz – mutatott rá Szabó László.

A projektpartnerek ötleteikről és azok megvalósításáról egy közös akciótervet dolgoznak majd ki az európai döntéshozók számára.