A Debreceni Törvényszék bírája az országban az elsők között hagyott jóvá egyezséget az ügyészség és a vádlott között.
A Debreceni Törvényszék bírája, Horváth Péter szeptember 26-án az új büntetőeljárási törvény értelmében – az országban az elsők között – jóváhagyta az ügyészség és a vádlott között létrejött egyezséget egy hajdúdorogi férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult büntetőügyben. 

Az új büntetőeljárási törvény értelmében az egyezség feltétele, hogy a vádlott a büntetőeljárás alapjául szolgáló valamennyi vagy akár csak egyes bűncselekmények vonatkozásában beismeri bűnösségét.
A bíróság a vádlottat 1 év 8 hónap börtönbüntetésre, valamint 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.
Feltételes szabadságra legkorábban büntetése kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható.

A törvényszék jóváhagyta a megkötött egyezséget és elfogadta az azon alapuló vádirati tényállást. Eszerint a férfi együtt lakott Hajdúdorogon a sértettel egy közös ismerősüknél, aki befogadta őket, mivel válásukat követően nem volt hol lakniuk. A vádlott és a sértett viszonya folyamatosan romlott, 2017. november 30-án tettlegességre is sor került közöttük. Akkor az őket befogadó ismerősük választotta őket szét. 

Másnap  délután P. M. ittas állapotban, a ház konyhájában tartózkodott, amikor megérkezett a szintén ittas sértett és veszekedni kezdtek. Amikor a férfi a kamrába pakolta az általa vásárolt élelmiszereket, a vádlott magához vett egy 16 és fél centi pengehosszúságú kést, amivel hátba szúrta a sértettet. Ezután dulakodás alakult ki közöttük, amely során ki tudta venni P. M. kezéből a kést.
A férfi szólt a lakás tulajdonosának, hogy lakótársa hátba szúrta őt. Ő ellátta a sebet.
Miután a férfi rosszul érezte magát, kerékpárral elment az orvoshoz, ahol azonnal értesítették a mentőszolgálat munkatársait.

Az 51 éves férfinél a szúrt mellkasi sérülés következtében bal oldali teljes légmell alakult ki, mely önmagában közvetetten életveszélyes sérülés. A sérült testtájékra, az erőbehatás nagyságára, a bántalmazás módjára és eszközére fennállt a tényleges életveszélyes, maradandóságot okozó sérülés reális esélye.

A bíróság a büntetés kiszabásakor súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott az elkövetéskor ittas volt. Ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe azt, hogy a vádlott az eljárás során beismerő vallomást tett, együttműködő volt, korábban soha nem volt büntetve, valamint a sértetti közrehatást.

A Debreceni Törvényszék ítélete jogerős.