A korábbi években indult sikeres sorozat idén is folytatódik. A programban színházi és irodalmi produkciók, könyvbemutató és felolvasások is szerepelnek.
Szeptember 29-én a Líra Könyváruház (Piac u. 57.) várja az érdeklődőket. A program része lesz gyermekszínházi előadás 14.30-tól: A tök és a csikó – Mese Mátyás királyról. Majd 14.45-től Mesék, népmesék, népmondák Mátyás királyról címmel felolvasó színház következik a DMK Főnix Gyermekszínpada előadásában.

15 órától a felnőtteket szólítják meg, szintén felolvasó színházzal – Miért kell Kohn bácsinak négy hűtőszekrény? – a Főnix és a DMK Alföld Gyermekszínpada előadásában, Várhidi Attila rendezésében.

16 órától Csiba László professzor új novelláskötete (Akit a Nagy Víz elsodort) felolvasószínházi előadással egybekötött bemutatóját tartják, a Debreceni Színjátszó Stúdió tagjai közreműködésével. A szerzővel R. Simor Katalin beszélget, a könyvet Rácz István professzor mutatja be..

18 órától debreceni szerzők felolvasása zárja az Olvasás éjszakáját, e mottó jegyében: „A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa”. Ebben a programban közreműködik többek között Áfra János, Heller Zsolt, Kovács Edward, Marczin I. Bence, Papp Géza, Visnyei Petra.

A felolvasás után Heller Zsolt Az idő türelme, Áfra János pedig a Rítus című könyvét dedikálja.