A javarészt hazai nevelésű játékosokból álló DVSC az újonc, légiósokkal teletűzdelt Kisvárdát fogadja a bajnokságban. A Loki azzal a céllal lép pályára, hogy megszakítsa az augusztus eleje óta tartó nyeretlenségi sorozatát.
2-1-es győzelemmel hangolódott a hétvégi bajnoki mérkőzésre a DVSC. Szécsi Márk már a hetedik percben megszerezte a vezetést a Lokinak, a 65. percben pedig a sérülésből visszatérő Könyves Norbert eldöntötte a találkozót.

- Jó volt, hogy csereként beállva gólt tudtam szerezni, ideje is volt, igaz, hogy a Magyar Kupában, de most már itt lenne az ideje a bajnokságban is – mondja Könyves Norbert.

A tavaly nyolc bajnoki találatig jutó Könyves a hétvégén a Kisvárda ellen törheti meg a gólcsendet. Az újonc remek formában van. Négy mérkőzés óta veretlenek, az utolsó két mérkőzésüket ráadásul megnyerték az MTK és a Haladás ellen.

- Labdabiztos játékosok alkotják a Kisvárdát, de én úgy gondolom, hogy tudjuk játszani a saját játékunkat, akkor nem lesz gond a mérkőzéssel és itthon tudjuk tartani a három pontot. Ideje lenne már, mert itthon nem úgy szerepeltünk, ahogy elvártuk volna eddig – hallhattuk Könyves Norbertet.

Amíg a Lokinál az együttes kétharmada jellemzően hazai nevelésű, a Kisvárdában ilyen arányban szerepelnek a külföldi légiósok.

- Két filozófia találkozik egymással a hétvégén, hiszen a Kisvárda a külföldi, rutinos labdarúgókra építkezik. Egyre jobb teljesítményt nyújtanak és eredményesek. Mi viszont helyi kötődésű labdarúgókra, illetve magyar játékosokra támaszkodunk – nyilatkozta Herczeg András, a DVSC vezetőedzője.

A Loki viszont kisebb hullámvölgybe került az elmúlt időszakban. Legutóbb augusztus elején a Diósgyőr ellen győztek hazai pályán, azóta három döntetlen és két győzelem a csapat bajnoki mérlege.

- Keressük a megoldást arra, hogy a helyzeteket végre be tudjuk rúgni, mert hogyha ezt végre tudnánk hajtani, akkor nem lenne gond megnyerni egy meccset akár az MTK, akár a Haladás ellen – vélekedik Ferenczi János, a DVSC játékosa.

Mindezt úgy, hogy egy friss kimutatás szerint az NB I-ben
a DVSC lő a leggyakrabban kapura.
Egy svájci kutatás szerint nagyjából 6 percenként veszélyeztetnek a debreceniek. Az akarással tehát nincs gond, a lövések hatékonyságán azonban még javítani kell.

- Jó felfogásban játszik a csapat, támadó szellemben játszunk. Sokszor ott vagyunk az ellenfél 16-osánál, ott az a kis plusz hiányzik, hogy gólra váltsák ezeket a lehetőségeket – mondja Herczeg András.

A találkozót szombaton délután öt órától játsszák a Nagyerdei Stadionban.

A találkozóra már kaphatók a belépők online a www.nagyerdeistadion.hu weboldalon, valamint személyesen a DVSC Ajándékboltban hétköznap 10-18 óra között. A mérkőzés napján a stadion pénztárai is nyitva lesznek, de a sorban állás elkerülése végett érdemes elővételben megváltani a belépőket.